Πολλές φορές παρατηρείται ότι κυκλοφορούν στην αγορά powerbanks που προσποιούνται ότι είναι επώνυμα προϊόντα και υποστηρίζουν ότι έχουν λειτουργίες που δεν διαθέτουν στην πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα η αγορά ενός τέτοιου προϊόντος μπορεί να μην είναι καλή ιδέα καθώς δεν περιλαμβάνει εγγυήσεις ασφαλείας κατά τη φόρτιση και συνήθως χρησιμοποιούν μπαταρίες αμφιβόλου ποιότητας. Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να εντοπίσει ο καθένας μας ένα ψεύτικο power bank.

powerbank

Υπερβολική χωρητικότητα

Αρχικά αξίζει να αναφέρουμε ότι η χωρητικότητα ενός power bank είναι η πιο σημαντική προδιαγραφή του. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός αυτός, τόσο περισσότερη ενέργεια μπορεί να διαθέτει. Τα περισσότερα power bank βασίζονται σε γνώριμη τεχνολογία ιόντων λιθίου, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της χωρητικότητας και των διαστάσεων της μπαταρίας. Το βάρος είναι επίσης ένας παράγοντας καθώς οι μπαταρίες περιέχουν μέταλλα όπως αλουμίνιο και χαλκό, γεγονός που τις κάνει παχιές και βαριές. Παρ όλα αυτά υπάρχουν power banks και με μεγάλες χωρητικότητες αλλά αυτά έχουν σχεδόν πάντα μεγάλο όγκο και διαστάσεις.

Παραπλανητικά χαρακτηριστικά και μέτρηση ισχύος

Ακόμη οι υπερβολικές βαθμολογίες είναι συνηθισμένες μεταξύ των ψεύτικων powerbanks με μοντέλα των 20 watt που διαφημίζονται ότι υποστηρίζουν 120 Watt φόρτισης. Συχνά αναφέρουν ότι υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση αλλά δεν αναφέρουν τα υποστηριζόμενα πρότυπα. Είναι δύσκολο να βρει κανείς τις ακριβείς δυνατότητες ισχύος ενός power bank. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που είναι κοινό μεταξύ των φτηνών no name power banks είναι η ενσωματωμένη ηλιακή φόρτιση αλλά αυτή παράγει συνήθως μικρή ισχύ και μόνο όταν εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως. Γενικότερα συμβουλεύεται να μην επιλέγονται τέτοιου είδους power bank.

H νέα σχεδίαση που ετοιμάζει η Realme για το smartphone με μπαταρία 7.000 mAh

Η συσκευασία, η ποιότητα υλικών και η αυθεντικότητα

Εάν αγοράσετε ένα power bank και βρίσκεται μέσα σε μια διαφανή πλαστική σακούλα, πιθανότατα δεν είναι κορυφαίας ποιότητας. Ακόμη το ίδιο ισχύει αν παρατηρήσετε κακή ποιότητα εκτύπωσης και θολές εικόνες στο κουτί λιανικής του power bank. Τα ψεύτικα powerbanks μπορούν να αποκαλυφθούν συγκρίνοντας την επωνυμία και τις έντυπες προδιαγραφές. Ακόμη αναγνωρισμένες εταιρείες όπως η Xiaomi, η Anker και η Baseus περιλαμβάνουν κωδικούς ασφαλείας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι αγοραστές για να ελέγξουν τη γνησιότητα των αξεσουάρ τους. Η Anker διευκρινίζει ότι τα διαθέτουν μόνο προϊόντα που προορίζονται για πώληση σε φυσικά καταστήματα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.