Με την άνοδο της δημοτικότητας των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, να δούμε μερικούς τρόπους για να εντοπίζουμε ανεπιθύμητα μηνύματα που έχουν δημιουργηθεί με AI στα εισερχόμενα μηνύματα μας.
Ένας βασικός τρόπος εντοπισμού τους είναι να μελετάμε το περιεχόμενο τους και το τρόπο γραφής τους. Αν και τα μηνύματα με AI μπορούν πλέον να είναι καλογραμμένα, αυτό που δεν έχουν καταφέρει είναι ο σωστός τονισμός και το πλαίσιο γραψίματος του κειμένου. Είναι σημαντικό ότι οι επιχειρήσεις που θέλουν να επικοινωνήσουν κάτι σημαντικό αποφεύγουν να μιλούν με όρους μάρκετινγκ. Ακόμη οι νόμιμοι αποστολείς απευθύνονται με το όνομά του παραλήπτη για να τραβήξουν την προσοχής και οι επιχειρήσεις που προσεγγίζουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους χρησιμοποιούν κάποιο επίπεδο εξατομίκευσης. Τα ανεπιθύμητα μηνύματα που δημιουργούνται με AI τείνουν να μην έχουν αυτές τις λεπτομέρειες.
Ακόμη τα spam μηνύματα συχνά ωθούν τους χρήστες να προβούν σε ενέργειες όπως κλικ σε έναν σύνδεσμο ή τη λήψη ενός συνημμένου. Εάν εντοπιστούν διευθύνσεις URL με ορθογραφικά λάθη ή περίεργη μορφοποίηση είναι καλύτερο να μην ασχοληθείτε με αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι επιχειρήσεις συχνά εξασφαλίζουν συνέπεια στο branding τους και για το λόγο αυτό δεν θα δείτε ποτέ ένα email από μια νόμιμη εταιρεία με θολό ή μη επίσημο λογότυπο. Ένας εύκολος τρόπος για να εντοπίσετε ανεπιθύμητα μηνύματα με κακόβουλη πρόθεση, είναι να αναζητήσετε ασυμβίβαστες λεπτομέρειες χωρίς επαληθευμένο και αναγνωρίσιμο περιεχόμενο.
Το Google Messages φέρνει αλλαγές στο όριο κειμένου που θα διευκολύνει τους χρήστες
Είναι σημαντικό επίσης να είστε επιφυλακτικοί με τα μηνύματα που υπόσχονται αποκλειστικές προσφορές, δώρα ή χρήματα. Αυτό είναι ένα πιθανό τέχνασμα για να σας κάνει να αλληλοεπιδράσετε με το email. Ακόμη ένα συχνό πρόβλημα με το κείμενο που δημιουργείται από AI είναι ότι μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενο στη δομή και τις ιδέες που περιλαμβάνει. Οι προτάσεις μπορεί να έχουν παρόμοια δομή, σε αντίθεση με το περιεχόμενο που γράφεται από τον άνθρωπο. Τέλος οι νόμιμες εταιρείες αν και ζητούν περιστασιακά πληροφορίες, σπάνια το κάνουν μέσω email. Αυτό συνήθως είναι ένδειξη ότι το μήνυμα που λάβατε έχει κακόβουλη πρόθεση.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.