Οι χρήστες του Google Wallet και ιδιαίτερα στην Ευρώπη παρατηρούν μια αλλαγή που έχει γίνει στις πληρωμές με Google Wallet, καθώς πλέον ζητάει επιβεβαίωση με PIN ή δαχτυλικό αποτύπωμα, ακόμα και για μικρά ποσά. Αυτό συμβαίνει εδώ και καιρό και στην αρχή πιστεύαμε πως έκλεινε η οθόνη όταν κάναμε πληρωμή. Τώρα συμβαίνει πάντα και πραγματικά είναι εκνευριστικό, αφού μόλις ξεκλειδώσαμε τη συσκευή μας για να κάνουμε την πληρωμή.

Αρκετοί χρήστες έχουν στραφεί στο Reddit για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με τη διαδικασία πληρωμών. Στην Ευρώπη, ζητούσε επιβεβαίωση σε συναλλαγές άνω των €50, όμως τώρα ακόμα και σε συναλλαγές λίγων ευρώ ζητάει δακτυλικό αποτύπωμα. Μάλιστα, σε πολύ χαμηλά ποσά, κάποιες φορές δε ζητούσε καν να έχουμε ανοιχτή την οθόνη, για παράδειγμα όταν βγάζαμε ένα εισιτήριο για το μετρό. Αν και αυτή η αλλαγή έγινε για λόγους ασφαλείας, είναι κατανοητό πως κάνει την διαδικασία πληρωμών πιο δύσκολη και πιο εκνευριστική, σε σχέση με πριν που ήταν αρκετά ομαλή διαδικασία.

Μια πρόσφατη ενημέρωση στα αρχεία υποστήριξης του Google Wallet, δείχνει προς αυτή την αλλαγή, δηλώνοντας πως “οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες δεν θα χρεώνονται για πληρωμές λιανικής, εκτός εάν χρησιμοποιήσατε πρόσφατα μια μέθοδο επαλήθευσης”. Αυτό έχει φανεί ήδη στις συσκευές μας και σύντομα θα έρθει σε ακόμα περισσότερους χρήστες, ζητώντας τον υποχρεωτικό έλεγχο ταυτότητας. Μάλιστα, πολλές φορές η πρώτη προσπάθεια πληρωμής αποτυγχάνει μέχρι να την ξανακάνουμε αφού βάλουμε δακτυλικό αποτύπωμα ή PIN.

Όμως υπάρχει μια ελπίδα στον ορίζοντας για απροβλημάτιστες ανέπαφες πληρωμές και θα έρθει με το Android 15.  Η νέα έκδοση του λειτουργικού ίσως αποκαταστήσει την άνετη χρήση των ανέπαφων πληρωμών, για όλες τις πληρωμές.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η Android 15 Developer Preview 2, που σύμφωνα με την Google περιλαμβάνει λειτουργίες για τον εξορθολογισμό των αλληλεπιδράσεων NFC. Σύμφωνα με την εταιρία, τα API που παρουσιάστηκαν θα επιτρέπουν στις συσκευές Android να ακούν τους αναγνώστες NFC, χωρίς να ανταποκρίνονται αμέσως. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει προληπτικός έλεγχος ταυτότητας, ενώ ενθεχωμένος θα επιτρέπονται ασφαλείς συναλλαγές με ένα πάτημα, χωρίς έλεγχο ταυτότητας σε ορισμένα σενάρια.\

Android 15: Έρχεται υποστήριξη σε δορυφορικά μηνύματα!

Η Android 15 Developer Preview είναι διαθέσιμη για λήψη, όμως έχει πάρα πολλά bugs στην παρούσα φάση και δεν θα την προτείναμε για καθημερινή χρήση. Πιο σταθερές εκδόσεις θα βγουν τον επόμενο μήνα, αφού το Android 15 περνάει σε Beta, που και πάλι έχει bugs, αλλά είναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βάλτε Curve μέσω NFC σαν default μέσο πληρωμής του Gpay και θα ησυχασετε…..γενικά μην αφήνετε το Gpay να κάνει κουμάντο στις κάρτες σας και τους λογαριασμούς σας…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.