Η Google μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο Android 15 Developers Preview, που βέβαια δεν είναι ακόμα στην beta κατάσταση. Η πρώτη beta αναμένεται να έρθει τον Απρίλιο και οι Developers Preview εκδόσεις έχουν σκοπό να δείξουν στους προγραμματιστές τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται, ώστε να είναι έτοιμοι για τις επόμενες εκδόσεις των εφαρμογών τους.

Στην Develeper Preview 2 του Android 15 βλέπουμε την υποστήριξη σε δορυφορική συνδεσιμότητα, σε επίπεδο hardware. Μάλιστα παρατηρούμε και αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον που θα “διασφαλίσουν μια συνεπή εμπειρία χρήστη σε όλο το τοπίο συνδεσιμότητας μέσω δορυφόρου”, σύμφωνα με την Google.

Οι εφαρμογές θα μπορούν να ανιχνεύσουν πότε μια συσκευή είναι συνδεδεμένη σε δορυφόρο, ώστε να αντιλαμβάνονται γιατί δεν είναι διαθέσιμες πλήρεις υπηρεσίες δικτύου. Υπάρχει μπόλικο ψωμί ακόμα να ανακαλύψουμε για την υποστήριξη εφαρμογών SMS/MMS, καθώς και την προεγκατεστημένες RCS εφαρμογές με χρήση δορυφορικής συνδεσιμότητας για αποστολή και λήψη μηνυμάτων.

Παράλληλα βλέπουμε βελτιώσεις στην προβολή PDF, προσφέροντας την δυνατότητα κλειδώματος PDF αρχείων, αλλά και την επιλογή σημείων του PDF από τον χρήστη, για να τα επεξεργαστεί. Η προβολή θα είναι ταχύτερη και θα απαιτεί λιγότερους πόρους.

Η δημοφιλέστερη και καλύτερη εφαρμογή χαρτών για να αποφύγεις κάμερες τροχαίας

Βελτιώσεις έχουμε και στην εμπειρία χρήσης NFC για πληρωμές, που θα πρέπει να είναι πιο απρόσκοπτη και αξιόπιστη. Βελτιώσεις έχουμε και για τους προγραμματιστές, που πλέον θα μπορούν να προσθέσουν την αναπαραγωγή των εφαρμογών τους στην εξωτερική οθόνη αναδιπλούμενων συσκευών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.