Η Meta συνεχίζει να πραγματοποιεί σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των κοινωνικών πλατφορμών της, κυρίως λόγω της αυστηρής αντιμετώπισης των τεχνολογικών κολοσσών από την ΕΕ. Η νέα νομοθεσία της ΕΕ προσπαθεί να δημιουργήσει μια πιο δίκαιη και ανταγωνιστική ψηφιακή οικονομία, και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς αυστηρούς κανόνες.

Ορισμένες από τις αλλαγές που σχεδιάζει να εφαρμόσει η Meta σχετίζονται με έναν συγκεκριμένο τύπο περιεχομένου που η εταιρεία κοινωνικών δικτύων συνιστούσε επιθετικά στους χρήστες της επειδή παρήγαγε τεράστια αλληλεπίδραση.

Εάν είστε οπαδός της πολιτικής και λαμβάνετε καθημερινά το μερίδιο των πολιτικών ειδήσεων από τις κοινωνικές εφαρμογές, το πιθανότερο είναι ότι θα επηρεαστείτε από τις επερχόμενες αλλαγές της Meta για το Instagram και το Threads.

Και οι δύο εφαρμογές θα σταματήσουν να συνιστούν πολιτικό περιεχόμενο στους χρήστες τους, επιβεβαίωσε ο Adam Mosseri του Instagram. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Meta δεν θέλει πλέον να ενισχύει πολιτικό περιεχόμενο από λογαριασμούς που δεν ακολουθούν οι χρήστες.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ θα εξακολουθείτε να μπορείτε να βλέπετε πολιτικό περιεχόμενο από τους λογαριασμούς που ήδη ακολουθείτε, δεν θα σας προτείνεται πλέον πολιτικό περιεχόμενο από λογαριασμούς που δεν έχετε στη λίστα των ακόλουθων σας.

Εάν το πολιτικό περιεχόμενο δημοσιεύεται από έναν λογαριασμό που δεν είναι επιλέξιμος για σύσταση, το περιεχόμενο αυτού του λογαριασμού μπορεί να φτάσει στους ακολούθους του στο Feed και στις Ιστορίες.

Παρόλο που η Meta θα σταματήσει να συνιστά πολιτικό περιεχόμενο, οι χρήστες θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν αυτό το είδος περιεχομένου, αν αυτό είναι που πραγματικά θέλουν. Οι αλλαγές θα ισχύουν μόνο για δημόσιους λογαριασμούς και μόνο σε μέρη όπου το Instagram και τα Threads προτείνουν περιεχόμενο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.