Όταν μιλάμε για φωτογραφία με smartphone, τότε πρέπει να έχουμε κατά νου ότι δεν αρκεί το ισχυρό hardware, αλλά χρειάζεται η συσκευή να είναι εξοπλισμένη με τους κατάλληλους αλγόριθμους και να χρησιμοποιούμε το καλύτερο δυνατό software. Γι’ αυτό, σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις καλύτερες εφαρμογές κάμερας για Android smartphone.

Adobe Lightroom

Το Adobe Lightroom είναι τεχνικά ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και όχι μια εφαρμογή κάμερας. Ωστόσο, έρχεται επίσης με μια ενσωματωμένη εφαρμογή κάμερας. Η κάμερα είναι αρκετά αξιοπρεπής και περιλαμβάνει HDR, υποστήριξη RAW, και άλλα. Επιπλέον, έχει τη συνήθη σειρά χειροκίνητων control κάμερας. Το Adobe Lightroom είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές φωτογραφιών για κινητά αυτήν τη στιγμή και μπορείτε αμέσως μετά τη λήψη να επεξεργαστείτε φωτογραφίες χωρίς να αλλάξετε εφαρμογή.

Camera FV-5

Η Camera FV-5 είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές κάμερας με χειροκίνητα control, bracketing έκθεσης, και ακόμη πιο εξειδικευμένα στοιχεία, όπως ένα ενσωματωμένο intervalometer. Η λίστα των χαρακτηριστικών είναι πολύ μεγάλη για την χωρέσουμε εδώ. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ορισμένα τηλέφωνα φαίνεται να παρουσιάζουν μικρά προβλήματα. Οπότε, επειδή δεν είναι δωρεάν, φροντίστε να τη δοκιμάσετε πριν λήξει ο χρόνος εντός του οποίου θα μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων – σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας δεν τα πάει καλά με το app.

Cymera

Η Cymera είναι μια από τις παλαιότερες, πιο δημοφιλείς, και καλύτερες εφαρμογές κάμερας. Εστιάζει περισσότερο στα κύρια χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε ένα σωρό φίλτρα, αυτοκόλλητα, ειδικά εφέ, και άλλα. Επίσης, διαθέτει beauty camera mode και μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει χαρακτηριστικά από το πρόσωπο και το σώμα. Περιλαμβάνει επίσης ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και πολλά άλλα.

FiLMiC Pro

Το FiLMiC Pro είναι μια από τις νεότερες εφαρμογές κάμερας στο Android και σχετικά ακριβή, αλλά έχει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως το διπλό ρυθμιστικό για έκθεση και εστίαση, ο πίνακας ρύθμισης ισορροπίας λευκού και έλεγχο καμπύλης γάμμα, και άλλα. Επιπλέον, συνοδεύεται από κάποια πρόσθετα αναλυτικά στοιχεία, ζωντανό έλεγχο RGB, και πολλά άλλα. Φροντίστε να τη δοκιμάσετε διεξοδικά εντός της περιόδου επιστροφής χρημάτων.

Google Camera

GCam Go: Για να ανεβάσεις επίπεδο στη φωτογραφία των low-end smartphones

Το Google Camera είναι η επίσημη εφαρμογή κάμερας της Google. Είναι αυτό που θα βρείτε στις περισσότερες συσκευές Google. Έχει ένα μικρό, αλλά αποτελεσματικό σύνολο χαρακτηριστικών, όπως λειτουργία θαμπώματος, αργή κίνηση, σταθεροποίηση βίντεο, και πολλά άλλα. Το μόνο μειονέκτημα είναι η συμβατότητα. Αυτή η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη για πολλές συσκευές, για την ακρίβεια, αν δεν έχει Pixel πρέπει να βρεις mod app.

HedgeCam 2

Το HedgeCam 2 βασίζεται στην εφαρμογή ανοιχτού κώδικα Open Camera. Παίρνει τον νικηφόρο συνδυασμό απλότητας και χαρακτηριστικών και προσθέτει μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως χειροκίνητα control, λειτουργίες φωτογραφίας HDR και DRO, διάφορα στοιχεία προσαρμογής, και υποστήριξη ανίχνευσης προσώπου, και άλλα. Η Open Camera είναι αρκετά καλή, αλλά αυτή η εφαρμογή είναι είναι λίγο καλύτερη και λίγο πιο σύνθετη.

Manual Camera

Η Manual Camera είναι μια αρκετά αξιοπρεπής εφαρμογή κάμερας. Βρίσκεται στη λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές κάμερας γιατί περιλαμβάνει μια σειρά από χειροκίνητα control, για την έκθεση, την ισορροπία λευκού, το ISO, την εστίαση, την ταχύτητα κλείστρου, και έχει υποστήριξη για αρχεία RAW. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ακόμη και για βίντεο αργής κίνησης εάν το τηλέφωνό σας το υποστηρίζει. Η εφαρμογή προσθέτει επίσης μια ποικιλία λειτουργιών λήψης, όπως burst shots και εγγραφή βίντεο 4K για μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Η μετα-επεξεργασία δεν είναι τόσο καλή όσο μιας stock εφαρμογής, αλλά πιθανότατα έχει κάποιες λειτουργίες λήψης που δεν διαθέτει το τηλέφωνό σας. Δυστυχώς, έχει να ενημερωθεί από το 2020.

Open Camera

Η Open Camera είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και καλύτερες εφαρμογές κάμερας για σοβαρούς φωτογράφους. Έχει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που έχουμε συζητήσει ήδη, όπως χειροκίνητα control κάμερας, χρονοδιακόπτη, υποστήριξη για ορισμένα εξωτερικά μικρόφωνα, HDR, bracketing έκθεσης, και πολλά άλλα. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή τόσο για φωτογράφους όσο και για βιντεογράφους. Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν χωρίς αγορές εντός ή διαφημίσεις, ενώ υπάρχει μια προαιρετική εφαρμογή δωρεάς εάν θέλετε να υποστηρίξετε τον προγραμματιστή.

Photoshop Camera

Το Photoshop Camera είναι τεχνικά ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών με ενσωματωμένη εφαρμογή κάμερας. Σας επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για να τα βελτιώσετε. Αυτό δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το desktop Photoshop ούτε είναι τόσο επαγγελματικό όσο το Adobe Lightroom. Αυτή η εφαρμογή σάς προσφέρει φίλτρα, αυτόματο τόνο, και πολλά άλλα. Είναι σίγουρα περισσότερο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά για το φωτογραφικό σας χαρτοφυλάκιο. Επιπλέον, τα φίλτρα είναι αρκετά μοναδικά και αποτελούν μια αξιοπρεπή συλλογή αν θέλετε να βελτιώσετε το Instagram σας.

Pixtica

Η Pixtica είναι μια από τις νεότερες και ίσως καλύτερες εφαρμογές κάμερας. Διαθέτει ένα σωρό προσεγμένα μικρά κόλπα και κάποια αξιοπρεπή μετα-επεξεργασία. Ορισμένες από τις λειτουργίες περιλαμβάνουν ζωντανά φίλτρα, χειροκίνητα control, έλεγχο έκθεσης, εγγραφή GIF, λειτουργία αργής κίνησης, υποστήριξη αρχείων RAW, σαρωτή κώδικα QR, και πολλά άλλα. Έρχεται ακόμη και με μια πολύ βασική γκαλερί και πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών. Μας αρέσει η μεγάλη γκάμα χαρακτηριστικών, αλλά απαιτεί συνδρομή για ορισμένες από τις λειτουργίες και πιθανότητα η εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής του κινητού σας μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερα τη μετα-επεξεργασία.

ProCam X

Το ProCam X είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές κάμερας και κάνει μια αρκετά λογική δουλειά. Εστιάζει περισσότερο σε επαγγελματικά χαρακτηριστικά, παρά σε φίλτρα και πράγματα τύπου social media. Η εφαρμογή περιλαμβάνει burst mode, αναγνώριση προσώπου, υποστήριξη για εγγραφή βίντεο 4K, και υποστήριξη για RAW. Επιπλέον, υπάρχουν χειροκίνητα control, η επιλογή απενεργοποίησης του ήχου κλείστρου, και μερικές λειτουργίες κάμερας, όπως λειτουργία σκηνής ή λειτουργία εστίασης. Είναι μια καλή third-party εφαρμογή και η μετα-επεξεργασία δεν είναι τόσο κακή. Επιπλέον, η premium έκδοση δεν είναι τόσο ακριβή.

SayCheese

Το SayCheese είναι ένα διαφορετικό είδος εφαρμογής κάμερας. Είναι μια εφαρμογή απομακρυσμένης κάμερας με κάποια προσεγμένη λειτουργικότητα. Σας επιτρέπει να συνδεθείτε με το τηλέφωνο ενός φίλου και να τραβήξετε φωτογραφίες με την κάμερά του στη συσκευή σας. Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση για τις περιπτώσεις όπου θέλετε να τραβήξετε μια ομαδική φωτογραφία αλλά δεν έχετε κάποιον να το κάνει για εσάς. Η εφαρμογή βρίσκεται σε έκδοση beta πρώιμης πρόσβασης τη στιγμή της σύνταξης αυτού του κειμένου, επομένως υπάρχουν ορισμένα σφάλματα. Ωστόσο, λειτούργησε αρκετά καλά στις δοκιμές μας και υποθέτουμε ότι σταδιακά θα διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Snap Camera HDR

Το Snap Camera HDR είναι ένας καλός συνδυασμός για σοβαρούς και ερασιτέχνες τύπους φωτογράφων. Υπάρχει υποστήριξη για χειροκίνητα control, εγγραφή βίντεο 4K, υποστήριξη RAW, HDR, και επιλογές μεγέθους αρχείου. Περιλαμβάνει επίσης διασκεδαστικές λειτουργίες λήψης, εφέ, περιγράμματα, έγχρωμα εφέ, και βινιέτες.

VSCO

Το VSCO είναι ένας δημοφιλής και κάπως ισχυρός συνδυασμός εφαρμογής κάμερας και επεξεργασίας φωτογραφιών. Σε επίπεδο κάμερας είναι λίγο απλή ως εφαρμογή και όχι τόσο ισχυρή όσο η εγγενής εφαρμογή κάμερας του τηλεφώνου σας ή κάποια άλλη στη λίστα. Ωστόσο, όσον αφορά το πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών πρόκειται για μία από τις καλύτερες εφαρμογές για κινητά. Έχει μια ποικιλία από φίλτρα, εφέ, και ρυθμίσεις. Ίσως το πιο μοναδικό χαρακτηριστικό του app είναι η ικανότητά να μιμείται μια σειρά από άλλες κάμερες. Αυτή η εφαρμογή είναι αρκετά ακριβή, ωστόσο, και πολλά από τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά της βρίσκονται πίσω από ένα paywall με ετήσια συνδρομή.

Η stock εφαρμογή κάμερας του κινητού σας

Κάθε τηλέφωνο διαθέτει τη δική του εφαρμογή κάμερας και σε ορισμένες περιπτώσεις οι εταιρείες έχουν κάνει τόσο καλή δουλειά που αυτά τα app θα μπορούσαν να μπουν στη λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές κάμερας. Συχνά αυτές οι εφαρμογές έχουν χαρακτηριστικά που δεν θα βρείτε σε καμία third-party εφαρμογή. Επιπλέον, η μετα-επεξεργασία είναι ρυθμισμένη ειδικά για την κάμερά σας, ενώ οι περισσότερες άλλες εφαρμογές απλώς κάνουν το καλύτερο δυνατό. Φαίνεται ανόητο που βάλαμε τη stock εφαρμογή κάμερας σε αυτήν τη λίστα, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτό οφείλεται στο ότι δεν θα λάβετε την ποιότητα εικόνας ή τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης συσκευής από καμία άλλη εφαρμογή. Γι’ αυτό, θα πρέπει οπωσδήποτε να δώσετε σε αυτήν την εφαρμογή την ευκαιρία που της αξίζει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.