Το Huawei Mate 60 Pro έφερε πονοκέφαλο στις ΗΠΑ, καθώς η Huawei επέστρεψε με 5G συνδεσιμότητα και με νέο επεξεργαστή από το πουθενά. Τώρα οι φήμες θέλουν την Huawei να ετοιμάζει chipset στα 5nm, που δεν θα περιλαμβάνει αμερικάνικη τεχνολογία και οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ΗΠΑ στοχεύουν την SMIC, που είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ημιαγωγών στην Κίνα. Η Κυβέρνηση Biden, ανεβάζει την θερμοκρασία στις σχέσης με την Κίνα, αποτρέποντας την SMIC να αποκτήσει περισσότερο εξοπλισμό από Αμερική. Αυτό συμβαίνει γιατί η SMIC κατάφερε να παράγει ένα εξελιγμένο chip για το Mate 60 Pro, δήλωσαν τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα, στο Reuters.

Τώρα που οι πρόσφατες πληροφορίες θέλουν την SMIC να ετοιμάζει chip στα 5nm, είναι λογικό να βλέπουμε αντίδραση από τις ΗΠΑ. Με ένα chip στα 5nm, η HUAWEI θα μπορεί να προσφέρει συσκευές με δυνατές επιδόσεις, που θα πλησιάζουν τα τηλέφωνα του 2024, ενώ θα είναι ένα βήμα πριν τον Apple A17 Pro, που είναι στα 3nm, Στα 4nm είναι ο Snapdragon 8 Gen 3 και ο Dimensity 9300, όμως η Huawei θέλει απλά ένα chipset που θα δίνει καλές επιδόσεις και θα είναι πλήρως παραμετροποιημένο από αυτήν. Άλλωστε το ίδιο έκανε και πριν τους περιορισμούς των ΗΠΑ.

Μετά την βομβά που πυροδότησε η Huawei, με το όνομα Mate 60 Pro, το Υπουργείο εμπορίου των ΗΠΑ έστειλε δεκάδες επιστολές σε Αμερικάνους προμηθευτές της SMIC, αναστέλλοντας την άδεια πώλησης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Οι πληροφορίες έρχονται από δύο άτομα που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμα, καθώς δεν είχαν εξουσιοδότηση για να μιλήσουν δημόσια.

Ένας από τους πληροφοριοδότες αναφέρει πως οι επιστολές σταμάτησαν αποστολές υλικών και εξαρτημάτων chip, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, από τουλάχιστον έναν προμηθευτή, την Entegris. Στην έκθεση του Reuters αναφέρεται ρητά πως δεν βρήκε  «καμία απόδειξη ότι η Entegris είχε παραβιάσει νόμους ή κανονισμούς των ΗΠΑ».

Ο νέος επεξεργαστής της Huawei θα έχει τις επιδόσεις του Snapdragon 8+ Gen 1!

Η Entegris δήλωσε πως οι αποστολές πραγματοποιήθηκαν μετά από έγκυρη άδεια εξαγωγής και τις διέκοψε όταν έλαβε επιστολές από το Υπουργείο Εμπορίου. Η Entegris παράγει δομικά στοιχεία για την κατασκευή chip, όπως φίλτρα, αέρια, χημικά και προϊόντα για τον χειρισμό των wafers. Η εταιρία δήλωσε ότι παρακολουθεί και συμμορφώνεται με τις «ταχέως εξελισσόμενες κανονιστικές απαιτήσεις» για το διεθνές εμπόριο που επηρεάζουν τη βιομηχανία τσιπ.

Το αν θα καταφέρουν οι ΗΠΑ να σταματήσουν την SMIC και την HUAWEI από το να δημιουργήσουν τα δικά τους chip, που θα είναι πιο ανταγωνιστικά, μένει να το δούμε σύντομα. Μέχρι στιγμής όμως η ιστορία έχει δείξει πως η Huawei δεν είναι διατεθειμένη να τα παρατήσει και ακόμα και σε αυτή την κατάσταση, βρίσκει τρόπους να παράγει προϊόντα αιχμής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τίποτα δεν θα κάνει η Αμερική και η Huawei θα αποκτήσει το πιό σύγχρονο Chip με τα μηχανήματα της Canon.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.