Είναι γνωστό πως η Huawei δουλεύει με την SMIC για την δημιουργία ενός νέου chipset. Σήμερα μαθαίνουμε πως οι επιδόσεις του του chip θα είναι αντίστοιχες με αυτές του Snapdragon 8+ Gen 1. Μπορεί να μην είναι τόσο δυνατό όπως ο Snapdragon 8 Gen 3, όμως αυτά είναι εξαιρετικά νέα από την Huawei.

Αυτή τη στιγμή το δυνατότερο chip της Huawei είναι ο Kirin 9000s. Είναι το chipset του Mate 60 και από επιδόσεις είναι κοντά σε αυτές που προσφέρει ο Snapdragon 888, που είναι πλέον ξεπερασμένο.

Η Huawei είχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από τους περιορισμούς των ΗΠΑ και είχε αναγκαστεί να σταματήσει την παραγωγή των Kirin για αρκετό καιρό, αγοράζοντας 4G εκδόσεις των επεξεργαστών της Qualcomm, σε αρκετά υψηλότερες τιμές. Τώρα όμως η εταιρία επέστρεψε στην δημιουργία επεξεργαστών και ανακοίνωση των Kirin 9000s για τα Mate 60 series, συνεχίζοντας από εκεί που είχε μείνει, από την εποχή του Mate 40 Pro.

O Kirin 9000s φαίνεται να αποδίδει αρκετά καλά στα Mate 60, όμως υστερεί αρκετά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το νέο chipset που φημολογείται τώρα πως έρχεται, θα μειώσει αυτό το χάσμα επιδόσεων και κακά τα ψέματα, ο Snapdragon 8+ Gen 1 παραμένει ένα πολύ δυνατό και ικανό chip.

Με τις επιδόσεις του Snapdragon 8+ Gen 1 και με συνδεσιμότητα σε 5G δίκτυα, παρατηρούμε την άνοδο μιας εταιρίας που μέχρι πρόσφατα θεωρούσαν όλη πως θα πεθάνει. Πόσο μάλλον όταν δεν έχει πρόσβαση σε αμερικάνικη τεχνολογία και πρέπει να φτιάξει τα πάντα από την αρχή.

Κάτι περίεργο συμβαίνει με το Android: Δεν πουλάνε

Το νέο chipset θα χρησιμοποιηθεί στα Huawei Mate 70 series, βάσει των πληροφοριών. Τα Huawei P70 δεν θα έχουν αυτό το chip, καθώς είναι αρκετά νωρίς για κάτι τέτοιο, όμως οι πληροφορίες τα θέλουν με τον Kirin 9010 που δεν έχουμε σίγουρες πληροφορίες για το τι θα είναι. Ίσως είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Kirin 9000s, ίσως όμως να είναι και η πρώτη μετάβαση της εταιρίας στα 5nm. Σύντομα όμως θα ανακοινωθεί και θα μας λύσει τις απορίες.

Μείνετε συντονισμένοι στο Techmaniacs.gr για περισσότερα!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.