Ο ιδιοκτήτης του X, γιατί το Twitter ανήκει στον λαό, Elon Musk, θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα στην παιδική χαρά των τραμπούκων, των spammer, των scammer, και τα λοιπά. Ήδη έχει κάνει κάποιες κινήσεις, αλλά τώρα το τερμάτισε, γι’ αυτό και η κοινότητα του έδειξε για μία ακόμα φορά τη δύναμη της.

Ξαφνικά – όχι και τόσο, μιας που τα άτομα που τον μπλοκάρουν έχουν αυξηθεί πάρα πολύ – ο Elon Musk είπε ότι θα καταργήσει το block από παντού στην πλατφόρμα, εκτός από τα DMs. Γιατί να σε κράζουν δημόσια, να σου επιτίθενται, να προσπαθούν να σε δελεάσουν ή να σε αποπλανήσουν, και τα λοιπά, είναι ΟΚ. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν όλα αυτά γίνονται ιδιωτικά, μέσω προσωπικών μηνυμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, οι χρήστες του Twitter θύμισαν στον Elon Musk ότι στην τελική δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, γιατί απλά υπάρχουν κανόνες που πρέπει όλοι να ακολουθούν. Μάλιστα, τον έβαλαν στη θέση του χρησιμοποιώντας ένα από τα εργαλεία της ίδιας της πλατφόρμας που κατέχει – πέρα από τις αποστομωτικές απαντήσεις που έλαβε κάτω από το tweet του (Ναι Musk, tweet λέγεται και όχι post).

To Twitter έχει έναν fact checker που στοχεύει στην αποτροπή της παραπληροφόρησης. Αν κάποιος χρήστης διαπιστώσει ότι το περιεχόμενο ενός tweet είναι παραπλανητικό, ελλιπές, λανθασμένο, fake news, και τα λοιπά, μπορεί να αναφέρει το πρόβλημα δίνοντας σύνδεσμο προς κάποια έγκυρη πηγή. Έπειτα, αν η πλατφόρμα λάβει αρκετές αναφορές που επιβεβαιώνουν το fact και την πηγή, εμφανίζει κάτω από το tweet ειδοποίηση που ενημερώνει τους χρήστες για το πρόβλημα που υπάρχει και το που μπορούν να βρουν επιπλέον πληροφορίες.

Twitter Block X Apple App Store Google Play Store

Όπως φαίνεται, ο Elon Musk δεν γνωρίζει ότι εφαρμογές και υπηρεσίες στις οποίες δημοσιεύεται περιεχόμενο δημιουργημένο από χρήστες πρέπει να παρέχουν τρόπους και μεθόδους block, για την αποφυγή παρενόχλησης, scam, spam. Αυτή η πολιτική ισχύει τόσο στο App Store της Apple, όσο και στο Play Store της Google – όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες.

Η Apple να παρέκαμψε τους κανόνες – για πρώτη φορά στην ιστορία της – στο App Store ώστε να μπορέσει το X να παραμείνει στο κατάστημα εφαρμογών, ας έχει για όνομα ένα μόνο γράμμα. Ωστόσο, ελπίζουμε ότι αυτήν τη φορά δεν θα αφήσει τον Elon Musk να κάνει ότι θέλει, αδιαφορώντας για κανόνες που αφορούν την ασφάλεια των χρηστών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.