Ακολουθώντας την προσθήκη του επίσημου λογότυπου των εταιρειών, το 2021, η Google προσθέτει στο Gmail ένα νέο εικονίδιο που επιβεβαιώνει ότι ο αποστολέας ενός email είναι ο επιβεβαιωμένος κάτοχος αυτής της διεύθυνσης.

Από τη στιγμή που η Google εφάρμοσε την αλλαγή με το λογότυπο, όλα τα email που προέρχονται από επίσημους οργανισμούς ή επιχειρήσεις δεν έχουν ως εικόνα προφίλ του αποστολέα ένα μονόχρωμο φόντο με ένα γράμμα, αλλά το επίσημο λογότυπο της εταιρείας ή του οργανισμού.

Τώρα, η Google προσθέτει στο Gmail ένα νέο εικονίδιο δίπλα στα ονόματα όσων αποστολέων έχουν επιβεβαιώσει την ταυτότητα τους. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να είναι βέβαιος ότι το μήνυμα είναι ασφαλές και δεν πρόκειται για κάποια απόπειρα phishing. Το εικονίδιο αυτό είναι ένα μπλε badge με ένα λευκό tick στο κέντρο.

Όταν ο χρήστης περάσει τον δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο βλέπει λεπτομέρειες για τον αποστολέα. Στο δείγμα που έδωσε η Google βλέπουμε να αναγράφεται το μήνυμα “This sender of this email has verified that they own google.com and the logo in the profile image. Learn more.”

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.