Μπορεί η αποστολή του Peregrine στην Σελήνη να είναι σε μεγάλο κίνδυνο, όμως αυτό που στέφθηκε  με τεράστια επιτυχία ήταν η πρώτη χρήση των Vulcan Centaur πυραύλων που έβγαλαν την σεληνάκατο από την ατμόσφαιρα της Γης, εχθές 8 Ιανουαρίου 2024.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Cape Canaveral και ήταν η πρώτη του πτήση, με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την εκτόξευση πλημμύρησαν το διαδίκτυο και εμείς συγκεντρώσαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε για να τα δείτε και εσείς.

Ο πύραυλος Vulcan Centaur μπορεί να πετάξει ξανά σχετικά σύντομα. Η επόμενη αποστολή του θα στείλει το Dream Chaser της Sierra Space, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τον Απρίλιο, μεταφέροντας σαν φορτίο, διάφορα ρομπότ.

Συνολικά θα δούμε τουλάχιστον 4 αποστολές που θα κάνουν χρήση του νέου πυραύλου, με πιθανότητα να προστεθούν άλλες δύο.

Φωτογραφία από την πρώτη ιδιωτική αποστολή στο Φεγγάρι, δείχνει κάτι ανησυχητικό

Ο Vulcan Centaur είναι πύραυλος για τεράστια φορτία, αφού μπορεί να βαλει σε τροχιά γύρω από την Γη μέχρι και φορτίο 27.2 τόνων. Για αποστολές μέχρι την Σελήνη, που χρειάζεται να φτάσει λίγο πιο μακριά πριν αποσυνδεθεί από το φορτίο του, αντέχει μέχρι και 12.1 τόνους.

Ο πύραυλος είναι κατασκευασμένος από την ULA (United Launch Alliance), με την ανάπτυξή του να ξεκινάει το 2014. Τώρα τελείωσαν όλες οι εργασίες και ο πύραυλος έκανε την πρώτη του πτήση με απόλυτη επιτυχία.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από την πρώτη εκτόξευση!

https://twitter.com/RocketCaley/status/1744261568651518018

https://twitter.com/erikkuna/status/1744267983977881814

https://twitter.com/RocketCaley/status/1744260300776337425

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.