Νέα έρευνα υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο «λέξεις GPT» στις συνομιλίες τους, υιοθετώντας διακριτικά τα γλωσσικά πρότυπα της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Πιο συγκεκριμένα μελέτες δείχνουν ότι όροι όπως «delve» ή «meticulous», έχουν αυξηθεί σε συχνότητα στα προφορικά αγγλικά από την κυκλοφορία του ChatGPT, υποδεικνύοντας ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει το στυλ επικοινωνίας μας. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη δεν είναι μόνο η τεχνητή νοημοσύνη που μαθαίνει να ακούγεται πιο ανθρώπινη αλλά φαίνεται ότι ακόμη και οι άνθρωποι αρχίζουν να μιλάνε περισσότερο σαν τη τεχνητή νοημοσύνη.
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Ανθρώπινης Ανάπτυξης Max Planck στη Γερμανία διαπίστωσαν ότι η ομιλούμενη γλώσσα μας μεταβάλλεται ανεπαίσθητα. Παρατήρησαν μια αισθητή αύξηση σε αυτό που έχουν ονομάσει «λέξεις GPT» στις ανθρώπινες συνομιλίες. Η τάση ξεκίνησε από τότε που το ChatGPT εμφανίστηκε στην αγορά πριν από μερικά χρόνια. Οι ερευνητές τροφοδότησαν εκατομμύρια γραπτά κείμενα από ανθρώπους στο ChatGPT. Στη συνέχεια ζήτησαν από το chatbot που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη να μελετήσει το κείμενο. Αυτό τους βοήθησε να εντοπίσουν λέξεις που η τεχνητή νοημοσύνη φαινόταν να προτιμά. Στη συνέχεια οι ερευνητές παρακολούθησαν τη συχνότητα αυτών των λέξεων σε πάνω από ένα εκατομμύριο βίντεο και επεισόδια podcast στο YouTube πριν και μετά την κυκλοφορία του ChatGPT.
Η επιστροφή της Huawei συνεχίζεται – Τι κατάφερε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια!
Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά αποκαλυπτικά καθώς συγκεκριμένες «λέξεις GPT» έχουν πράγματι γίνει πιο εμφανείς στην ομιλούμενη αγγλική γλώσσα. Φυσικά η γλώσσα εξελίσσεται συνεχώς και πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στον τρόπο που μιλάμε. Όπως και να έχει η μελέτη αυτή επικεντρώθηκε κυρίως σε συγκεκριμένες εκδόσεις του ChatGPT και περιελάμβανε στην ανάλυσή της ένα μεγάλο ακαδημαϊκό περιεχόμενο.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.