Νέα προσπάθεια οικονομικής εξαπάτησης καταγράφεται τελευταία, με επιτήδειους να τηλεφωνούν σε επιχειρήσεις προσποιούμενοι ότι εκπροσωπούν το Πυροσβεστικό Σώμα.
Πιο συγκεκριμένα ο στόχος τους είναι να αποσπάσουν τραπεζικά στοιχεία των υποψηφίων θυμάτων τους. Για το λόγο αυτό το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοίνωσε σχετικά:
- Μην δίνετε ποτέ στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών σε άγνωστους που ισχυρίζονται ότι καλούν από τις Υπηρεσίες του Σώματος.
- Επιβεβαιώνετε πάντα με δική σας πρωτοβουλία την ταυτότητα του καλούντος, επικοινωνώντας απευθείας με πρόσωπα που ήδη γνωρίζετε ότι σχετίζονται με το Πυροσβεστικό Σώμα.
- Μην εμπιστεύεστε συνομιλίες με «υπαλλήλους» που σας συνδέουν οι ίδιοι οι επιτήδειοι.

Ακόμη σημειώνει ότι εάν έρθετε σε επαφή με ύποπτα άτομα σημειώστε ό,τι μπορείτε – φωνή, αριθμό τηλεφώνου, πινακίδες ή χαρακτηριστικά οχήματος. Κάθε λεπτομέρεια μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη για τις Αρχές. Σε κάθε περίπτωση ακόμη και σε απλή απόπειρα εξαπάτησης, καλέστε αμέσως το 100 και ενημερώστε την Ελληνική Αστυνομία.