Είναι αυτονόητο πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το κινητό μας όταν οδηγούμε, όμως αρκετοί παραβλέπουν αυτόν τον βασικό κανόνα ασφάλειας. Το Android Auto θέλει να σταματήσει αυτή τη συνήθεια των χρηστών και φέρνει το “Don’t Phone and Drive” που μπλοκάρει συγκεκριμένες εφαρμογές από την χρήση τους όσο είμαστε εν κινήσει.

Οι πληροφορίες έρχονται από το γερμανικό SmartDroid, που δοκίμασε την τελευταία έκδοση του Android Auto, 11.4. Κάποιες από τις εφαρμογές δεν επιτρέπεται να τρέξουν, παρά μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο. Μάλιστα βγάζει μια ένδειξη “P” στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης όταν το αυτοκίνητο δεν κινείται. Χρήστες που προσπάθησαν να τρέξουν εφαρμογές όταν το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει, λάμβαναν ένα μήνυμα λάθους πως δεν μπορούν να τρέξουν την εφαρμογή όσο το αυτοκίνητο κινείται.

Το μήνυμα φαίνεται προς το παρόν να εμφανίζεται σε εφαρμογές παιχνιδιών, όπως το GameSnacks, αλλά και εφαρμογές βίντεο.

Με την έκδοση 11.4 του Android Auto, έρχεται και η λειτουργία περίληψης για μηνύματα που δεχόμαστε, με την συσκευή να μας τα απαγγέλει. Μηνύματα μέχρι 40 λέξεις θα απαγγέλλονται ολόκληρα και οτιδήποτε πάνω από αυτό θα γίνεται περίληψη.

Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται και αυτή με το Android Auto 11.4, όπου θα μας προτείνει πιθανές απαντήσεις στα μηνύματά, ώστε να μπορούμε να τις στείλουμε με ένα άγγιγμα, ενώ θα μπορούμε να στείλουμε τον χρόνο μέχρι τον προορισμό μας ή να ξεκινήσουμε μια κλήση.

Αν λοιπόν κάποιος μας στείλει ένα μήνυμα που θα γράψει “Που εισαι, άργησες!” την ώρα που οδηγούμε, η συσκευή θα προτείνει απαντήσεις με τον χρόνο που απομένει μέχρι να φτάσουμε, χωρίς να χρειαστεί ο χρήστης να ασχοληθεί παραπάνω από το απλά να στείλει την έτοιμη απάντηση.

Πρόστιμο μαμούθ στην Apple για “τραμπουκισμό” των υπηρεσιών streaming μουσικής

Ωραίες οι νέες λειτουργίες, τις οποίες περιμένουμε να δοκιμάσουμε σύντομα, μόλις έρθει η αναβάθμιση της εφαρμογής!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.