Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα καθαρίσει το Play Store από παλιές εφαρμογές Android που δεν υποστήριζαν τις πιο πρόσφατες δυνατότητες της πλατφόρμας ή είχαν παραμεληθεί. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, η Google θα αφαιρέσει σχεδόν 900.000 outdated εφαρμογές από το κατάστημα εφαρμογών.

Η εταιρεία αναλυτών Pixalate ισχυρίζεται ότι η Google και η Apple θα αφαιρέσουν ή θα αποκρύψουν πάνω από 1.5 εκατομμύρια εφαρμογές από τα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών τους, επειδή αυτές οι εφαρμογές έχουν παραμεληθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Αναλύοντας αυτά τα δεδομένα, το Google Play Store φέρεται να φιλοξενεί περίπου 869.000 εφαρμογές Android που δεν έχουν λάβει ενημερώσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

Αυτές οι «εγκαταλελειμμένες» εφαρμογές, όπως εξήγησε προηγουμένως η Google, θα είναι κρυφές από την προβολή στο Play Store, χωρίς να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης για τυχόν νέους χρήστες. Οι υπάρχοντες χρήστες αυτών των εφαρμογών δεν θα επηρεαστούν.

Αυτή η αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο φιλοξενεί εφαρμογές το Play Store έχει οριστεί να εφαρμοστεί την 1η Νοεμβρίου 2022, δίνοντας στους προγραμματιστές αρκετό χρόνο για να προωθήσουν ενημερώσεις στις εφαρμογές τους.

Η Google καθορίζει ότι οι εφαρμογές πρέπει να στοχεύουν ένα API level που δεν ξεπερνάει τα δύο χρόνια. Οπότε, από τον Μάιο του 2022, οι εφαρμογές πρέπει να στοχεύουν στο API 29, που αντιστοιχεί στο Android 10. Επί του παρόντος, τα Android 12 και 12L περιλαμβάνουν τα επίπεδα API 31 και 32, με το Android 13 σε δοκιμή beta για το επίπεδο API 33.

Η Apple, εντωμεταξύ, πρόκειται να αφαιρέσει εξ ολοκλήρου τις outdated εφαρμογές από το κατάστημά της, το οποίο φαίνεται να φιλοξενεί περίπου 650.000 «εγκαταλελειμμένες» εφαρμογές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.