Κάποιος ξεκίνησε τη διανομή screenshot από ένα email που αναστάτωσε τους χρήστες του διαδικτύου, είτε χρησιμοποιούν το Gmail, είτε όχι – πράγμα απίθανο. Πρόκειται για ένα fake μήνυμα που αναφέρει ότι η Google θα κλείσει την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσα στο 2024.

Πολλοί θεώρησαν, ορθώς, ότι είναι κάποιου είδους αστείο. Ωστόσο, μεγάλη μερίδα χρηστών πίστεψε ότι ο κολοσσός της αναζήτησης θα απενεργοποιήσει την κορυφαία υπηρεσία την 1η Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

Προφανώς, το hashtag του Gmail μπήκε στα trending του Twitter, από εκεί ξεκίνησε όλο αυτό και εκεί εξελίχθηκε κυρίως. Η Google ανταποκρίθηκε άμεσα και μέσω του επίσημου λογαριασμού του Gmail ανακοίνωσε ότι “είναι εδώ για να μείνει.

Βέβαια, υπάρχει μια δόση αλήθειας σε όλο αυτό. Μπορεί η Google να μην “σκοτώσει” πλήρως το Gmail, αλλά θα καταργήσει ένα σημαντικό για πολλούς κομμάτι του, την HTML View. Αυτό θα συμβεί μέσα στο 2024. Αυτή η απλή προβολή είχε ως στόχο να επιτρέπει την πρόσβαση με αργή σύνδεση, αλλά πλέον δεν ταιριάζει με τα πρότυπα της Google και εμποδίζει την εξέλιξη που έχει σχεδιάσει για την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πέρα λοιπόν από αυτήν την πραγματικά μικρή αλλαγή, το Gmail δεν πάει πουθενά, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και η Google θα συνεχίσει να το βελτιώνει. Όλο αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως μια υπενθύμιση ότι δεν πρέπει να περνούμε στα σοβαρά όλα όσα διαβάζουμε στο διαδίκτυο και απαιτείται να κάνουμε πάντα έλεγχο εγκυρότητας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.