Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (Federal Security Service) κατηγόρησε την NSA ότι χάκαρε iPhone πολιτών και ξένων διπλωματών στη Ρωσία στο πλαίσιο επιχείρησης κατασκοπείας. Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι η υποτιθέμενη επιχείρηση περιελάμβανε τη στενή συνεργασία της Apple με την NSA. Ο αμερικανικός κολοσσός σχολίασε το θέμα αυτό.

Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, η Federal Security Service δεν έχει καμία απόδειξη ότι η Apple είχε οποιαδήποτε ανάμειξη. Οι ισχυρισμοί της Ρωσίας παρουσιάζονται εντελώς αβάσιμοι. Επιπλέον, η αμερικανική εταιρεία έχει εκφράσει την αντίθεση της σε σενάρια που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πελατών της. Δεν είναι λίγες η φορές που η εταιρεία έχει απορρίψει αιτήματα για τη δημιουργία backdoor στο iOS.

Ήδη, από το 2016, η Apple έχει ξεκαθαρίζει ότι αν δημιουργήσει έναν τρόπο που θα διευκολύνει το ξεκλείδωμα των iPhone από τα “καλά παιδιά”, τότε οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στη συσκευή κάθε χρήση iPhone. Επιπλέον, θα μπορούσαν να πιέσουν την εταιρεία να αναπτύξει λογισμικό παρακολούθησης για να υποκλέπτουν κάθε λογής δεδομένο από τις συσκευές των χρηστών. Θα μπορούσε να τους παρέχει πρόσβαση ακόμα και στο μικρόφωνο ή την κάμερα του τηλεφώνου εν αγνοία του χρήστη.

Είναι απόλυτα λογικό που η Apple απορρίπτει διαρκώς όλα τα αιτήματα τέτοιας φύσεως και τώρα αρνείται έμμεσα τον ισχυρισμό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας. Η εταιρεία δηλώνει ότι ποτέ δεν συνεργάστηκε ποτέ με κυβερνήσεις για τη δημιουργία backdoor στα προϊόντα της και ποτέ δεν θα το κάνει. Σε κάθε περίπτωση, οποιοσδήποτε ανησυχεί πραγματικά για την ασφάλεια του, πρέπει να φροντίζει να εγκαθιστά στο iPhone, και κάθε συσκευή του, την τελευταία διαθέσιμη έκδοση λογισμικού – ή να μην χρησιμοποιεί προϊόντα της Apple.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.