Η Apple ανακοίνωσε μια σειρά νέων τεχνολογιών ασφαλείας για τις πλατφόρμες της, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της end-to-end κρυπτογράφησης σε πρόσθετους τύπους δεδομένων στο iCloud. Σε απάντηση αυτής της ανακοίνωσης, ωστόσο, η Apple αντιμετωπίζει ήδη κριτική από το FBI, το οποίο είπε ότι «ανησυχεί βαθύτατα με την απειλή της end-to-end κρυπτογράφησης και τη δυνατότητα πρόσβασης μόνο από τους χρήστες».

Η Apple και το FBI διαφωνούν σε πολλά πράγματα και έχουν καταγραφεί διάφορα περιστατικά ανά τα έτη. Για παράδειγμα, το FBI ζήτησε από την εταιρεία να δημιουργήσει backdoor στο iPhone το 2016 για να ξεκλειδώσει το iPhone που χρησιμοποιούσε ο σκοπευτής του San Bernadino. Ο τεχνολογικός κολοσσός αρνήθηκε να συμμορφωθεί με αυτό το αίτημα, χαρακτηρίζοντάς το ένα ως «βήμα άνευ προηγουμένου που απειλεί την ασφάλεια των πελατών μας».

Ενώ το FBI κατάφερε τελικά να ξεκλειδώσει το iPhone χωρίς τη βοήθεια της Apple – χωρίς τελικά να βρει κάτι σημαντικό στα περιεχόμενα της συσκευής, η εταιρεία έκτοτε διπλασίασε την κρυπτογράφηση και την εστίασή της στο απόρρητο των χρηστών. Αυτό οδηγεί στο σημείο που βρισκόμαστε αυτήν την στιγμή, με την Apple να επεκτείνει την end-to-end κρυπτογράφηση σε πολλούς νέους τύπους δεδομένων στο iCloud, συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων ασφαλείας συσκευών, δεδομένων του iMessage, φωτογραφίες, και πολλά άλλα.

Όπως θα περίμενε κανείς, το FBI δεν είναι ευχαριστημένο με αυτή την απόφαση. Σε μια δήλωση που εστάλη στην Washington Post, το FBI είπε ότι «ανησυχεί βαθύτατα» με την απειλή που δημιουργεί η end-to-end κρυπτογράφηση. Το FBI ισχυρίζεται επίσης ότι αυτό θα «εμποδίσει» την ικανότητά του να «προστατεύει τον αμερικανικό λαό από εγκληματικές ενέργειες», όπως οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, η βία κατά των παιδιών, και η διακίνηση ναρκωτικών.

Αλλά ενώ το FBI επικρίνει την ανακοίνωση της Apple, η εταιρεία επαινείται από άλλους. Το Electronic Frontier Foundation επαίνεσε την Apple για την επέκταση της end-to-end κρυπτογράφησης, καθώς και για την απόφασή της να σταματήσει τα σχέδια για μια λειτουργία ανίχνευσης CSAM για φωτογραφίες στο iCloud.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.