Οι κατασκευάστριες κινητών έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια να συνεργάζονται με εταιρεία κατασκευής φακών, καμερών, και αντίστοιχων προϊόντων φωτογραφίας για την ανάπτυξη ισχυρών module με τα οποία εφοδιάζουν τα smartphones τους. Μία από αυτές είναι η Huawei με τα γνωστά “Co-engineered with Leica”. Μετά έχουμε τη Nokia με τη Zeiss. Και πρόσφατα είχαμε τη συνεργασία OnePlus με Hasselblad.

Ο γνωστός leaker @RODENT950 έθεσε το ερώτημα “Xiaomi + Leica?” και οδήγησε τους πάντες στο να υποθέσουν ότι ήρθε το τέλος της συνεργασίας των Huawei και Leica. Είναι απαραίτητο όμως μία εταιρεία να συνεργάζεται αποκλειστικά με μόνο μία άλλη εταιρεία; Όχι. Η Zeiss συνεργάζεται ήδη με τρεις, τη Nokia, τη Vivo, και τη Sony. Πάμε να δούμε τη συνέχεια της όλης ιστορίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο leaker η συνεργασία των δύο εταιρείων δεν έχει διακοπεί, ακόμη. Απλώς η Leica αναζητά και άλλους συνεργάτες για να επεκτείνει τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η Honor, η Xiaomi, και η Sharp. Μάλιστα ο leaker δημοσίευσε και ένα Sharp smartphone με module από τη Leica και 1″ αισθητήρα κάμερας (ίσως τον Sony RX100).

Ο leaker αναφέρει ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη τίποτα για τη συνεργασία των Xiaomi και Leica, και λέει να μην ενθουσιαζόμαστε γιατί είναι πολύ νωρίς. Το δεδομένο είναι ένα, η Leica δεν έχει τελειώσει ακόμη με τη Huawei.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.