Αν σας ζητήσω να μου πείτε ποιοι ήταν οι αστροναύτες του Apollo 11, θα μου πείτε ο Neil Armstrong και ο Buzz Aldrin. Όμως δεν ήταν μόνο αυτοί οι δύο στην αποστολή. Αν ξέρετε ποιος είναι ο τρίτος, τότε είστε πολύ καλά ενημερωμένοι και συγχαρητήρια!

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο τρίτος της αποστολής Michael Collins, που ήταν και ο πιλότος της αποστολής. Μπορεί ο Armstrong να έκανε «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα», πατώντας στην επιφάνεια της Σελήνης και να το ακολούθησε αμέσως μετά οι Buzz Aldrin, όμως ο άνθρωπος που τους πήγε μέχρι το φεγγάρι, ήταν ο Michael Collins. Μάλιστα, ήταν αυτός που τους γύρισε και πίσω στην Γη.

Ο Collins απεβίωσε το 2021 σε ηλικία 90 ετών, όμως μίλησε για την εμπειρία του στο φεγγάρι, στο 60 Minutes Australia το 2019.

Ο Collins δεν προσσεληνώθηκε ποτέ στο φεγγάρι. Όσο ο Armstrong και ο Aldrin μάζευαν δείγματα από την επιφάνεια της Σελήνης και χοροπηδούσαν τρισευτυχισμένοι, ο Collins βρισκόταν σε τροχιά γύρω από την Σελήνη και μάλιστα στην μακρινή της πλευρά. Απλά περίμενε να εκτοξευτούν οι άλλοι δύο, με ένα μικρό σκάφος, μέρος της σεληνακάτου και να μπουν σε τροχιά γύρω από την Σελήνη. Τότε, ο Collins τους συνέλλεξε και τους έφερε με ασφάλεια πίσω στην Γη.

Apollo 11 Crew
Ο Aldrin, ο Armstrong και ο Collins συνεργάστηκαν στο Apollo 11. (NASA/Newsmakers)

“Είχα την καλύτερη θέση στο Apollo 11; Όχι”, είπε.

Ωστόσο, συνέχισε: «Ήμουν ευχαριστημένος με το θέση που είχα; Ναι, ήμουν πραγματικά, και το να είμαι ένα μικρό μέρος αυτού μου ταίριαζε πολύ, πολύ».

«Και, εξάλλου, ήμουν το εισιτήριό τους για το σπίτι – δεν μπορούσαν να γυρίσουν σπίτι χωρίς εμένα».

Θυμήθηκε το «τρομερό» φαγητό στην αποστολή και είπε ότι αν και «δεν ήταν πολύ άνετο μέρος», απολάμβανε τον χρόνο του εκεί.

Όμως, οι αστροναύτες μόλις επέστρεψαν στην Γη δεν πήγαν απευθείας στα σπίτια τους και στις ανέσεις τους.

Ο Collins δήλωσε: «Μας έβαλαν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες. Μερικοί από τους επιστήμονές μας ανησυχούσαν για τα παθογόνα που μπορεί να είχαμε φέρει πίσω από το φεγγάρι, ενδεχομένως θα ήταν επικίνδυνα για την ανθρωπότητα.

«Λοιπόν, η λύση τους σε αυτό ήταν να μας βάλουν μέσα σε ένα ερμητικά σφραγισμένο δοχείο με μια γιγαντιαία αποικία λευκών ποντικών – αν ζούσαν τα λευκά ποντίκια, ήμασταν εντάξει, αν τα λευκά ποντίκια πέθαιναν, ήμασταν σε μεγάλο πρόβλημα».

«Φυσικά, τα έλεγξα… ήταν πάρα πολλοί για να τους δώσω ονόματα, αλλά έγιναν φίλοι μου»

Υπάρχει αρχαίος εξωγήινος πολιτισμός, τον βρήκε η NASA στο φεγγάρι και τον κρύβει;

Ευτυχώς τα ποντίκια έζησαν για να πουν την ιστορία και, σαφώς, το ίδιο έκαναν και οι αστροναύτες!

Όχι η καλύτερη υποδοχή για τους τρεις ήρωες. Άλλωστε ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν το πόδι τους σε ένα άλλο ουράνιο σώμα, εκτός από την Γη. Οι δύο τουλάχιστον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.