Ο Ken Johnston, πρώην εργαζόμενος στη NASA, ισχυρίστηκε ότι η υπηρεσία απέκρυψε από το ευρύ κοινό στοιχεία για έναν αρχαίο εξωγήινο πολιτισμό στο φεγγάρι. Αυτός ο ισχυρισμός προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο ίντριγκας στην κατανόηση του προγράμματος Apollo και του τι μπορεί να ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των επανδρωμένων αποστολών στη σεληνιακή επιφάνεια.

Το Πρόγραμμα Apollo, το οποίο διήρκεσε από το 1961 έως το 1972, είχε ως στόχο την προσεδάφιση ανθρώπων στο φεγγάρι και το πέτυχε έξι φορές μεταξύ του 1968 και του 1972. Ενώ οι περισσότεροι συμφωνούν ότι οι αποστολές αυτές πέτυχαν τους στόχους τους, υπάρχουν παρατεταμένα ερωτήματα σχετικά με το τι πραγματικά βρέθηκε στο φεγγάρι από αστροναύτες όπως ο Neil Armstrong και ο Buzz Aldrin.

Το ιστορικό του Ken Johnston ως πρώην πολιτικού αστροναύτη και συμβουλευτικού πιλότου της NASA προσδίδει αξιοπιστία στους ισχυρισμούς του. Έχοντας εκπαιδεύσει τους Armstrong, Aldrin και Collins – το πλήρωμα του Apollo 11 – ο Johnston συμμετείχε στενά στην τεκμηρίωση δεδομένων και φωτογραφιών από αυτές τις ιστορικές αποστολές. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι κάποιος με τέτοια εμπειρία από πρώτο χέρι θα έβγαινε μπροστά με ισχυρισμούς για κρυφές ανακαλύψεις.

Όταν η Ινδία βρήκε που πάρκαρε το Apollo 11 ο Neil Armstrong στο φεγγάρι [Φωτογραφία]

Σε συζητήσεις του με μέσα ενημέρωσης, ο Johnston περιέγραψε ότι συνάντησε φωτογραφίες που πιστεύει ότι δείχνουν αντικείμενα που ανήκουν σε έναν αρχαίο εξωγήινο πολιτισμό στο φεγγάρι. Ισχυρίζεται ότι έλαβε εντολή από έναν ανώτερό του στη NASA να καταστρέψει αυτές τις εικόνες, γεγονός που υποδηλώνει μια σκόπιμη προσπάθεια να αποσιωπηθούν οι αποδείξεις για εξωγήινη ζωή.

Οι ισχυρισμοί του Johnston εγείρουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια και τη λογοδοσία σε οργανισμούς όπως η NASA. Αν όντως υπάρχουν αποδείξεις για αρχαίο εξωγήινο πολιτισμό στο φεγγάρι που αποκρύπτονται από το κοινό, αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση την κατανόησή μας για τη θέση της ανθρωπότητας στο σύμπαν και εγείρει ανησυχίες για πιθανές συγκαλύψεις εντός των επιστημονικών ιδρυμάτων.

Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε, ότι ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Μέχρι να παρουσιάσει απτές αποδείξεις, τα πάντα μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση. Οπότε, καλό είναι να είμαστε κάπως επιφυλακτικοί απέναντι σε τέτοιους ισχυρισμούς. Με την Κίνα να έχει ήδη σκάφη στην Σελήνη, αν υπήρχε κάτι ή κάποια απόκρυψη στοιχείων από τους Αμερικάνους, πιθανότατα θα είχε αποκαλυφθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.