Πρώην μηχανικός της NASA με κανάλι στο Youtube, ο Mark Rober πάντα ήθελε να δοκιμάσει μια θεωρία, πράγμα που το έκανε τον Ιούνιο του 2019. Να γνωρίσει δηλαδή τι θα συμβεί αν ρίξει αίμα στη θάλασσα.

ocean

Όπως εξηγεί ο ίδιος θέλησε να δοκιμάσει πόσο μακριά θα μπορούσαν οι καρχαρίες  να μυρίσουν μια απλή σταγόνα αίμα στο νερό, αλλά αρχικά ήθελε αποδείξεις για το αν προτιμούσαν το αίμα ή τα ούρα. Για να το κάνει αυτό, τοποθέτησε τέσσερις σανίδες σέρφινγκ που αντλούσαν από δύο λίτρα διαφορετικού υγρού – ιχθυέλαιο, αίμα αγελάδας, θαλασσινό νερό και ούρα. Τα υγρά αυτά τα έριχναν στον ωκεανό κατά τη διάρκεια μας ώρας, την ίδια στιγμή που παρακολουθούσαν από ψηλά με drone πόσοι καρχαρίες θα επισκέπτονταν τις σανίδες.

Ανακαλύφθηκε γιγάντια δομή στο βαθύ διάστημα και δεν ξέρει κανείς τι είναι

Τα πρώτα δέκα λεπτά κύλησαν χωρίς να προσελκύονται άμεσα καρχαρίες κοντά σε κάποια από τις σανίδες – κάτι που, όπως λέει ο Youtuber αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να ανησυχούν μήπως αρχίσουν ξαφνικά να αιμορραγούν στον ωκεανό ή πως η ούρηση μπορεί να προσελκύσει καρχαρίες άμεσα

Λίγο αργότερα όμως αρχίζει η δράση, με 41 συνολικά καρχαρίες να πλησιάζουν το αίμα και μόλις 2 το ιχθυέλαιο.

Ωστόσο, στη δεύτερη φάση του πειράματος χρησιμοποίησε αίμα δικό του και του συνεργείου του. Και πάλι διαπίστωσε ότι μέσα σε 20 λεπτά της ώρας σχεδόν κανένας καρχαρίας δεν ενδιαφέρθηκε, κάτι που δηλώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι δεν κινδυνεύεις άμεσα. Η αλήθεια όμως ότι οι καρχαρίες διψούν για αίμα κυριολεκτικά και μεταφορικά και είναι κάτι που τους προσελκύει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.