Την προηγούμενη χρονιά, η Apple προσπάθησε να αποφύγει τη Samsung σαν έναν exclusive προμηθευτή OLED οθονών, με αποτέλεσμα να στραφεί στην LG και BOE, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο, επομένως η Samsung πήρε ξανά τη μερίδα του λεόντος. Πλέον όμως, η Apple είναι πεπεισμένη ότι η LG μπορεί να ανταποκριθεί και παρήγγειλε 20+ εκατομμύρια iPhone 12/Pro panels.
Το 5.4 ιντσών και 6.7 ιντσών iPhone 12 mini και iPhone 12 Pro Max μοντέλα από την άλλη πλευρά, έχουν flexible OLED οθόνες, τις οποίες η Samsung έχει προμηθεύσει και με το πιο ακριβό integrated touch module που η Samsung αποκαλεί Y octa. Οι παραγγελίες των 6.1 ιντσών OLED οθονών έχουν μοιραστεί με την LG, και λέγεται ότι διαθέτουν ένα πρόσθετο touch layer για να διατηρηθούν τα κόστη χαμηλά.
Αυτή η ανομοιομορφία, ωστόσο, θα συνεχιστεί και στη σειρά iPhone 13, όπως σημειώνουν αναλυτές που μίλησαν για σχέδια OLED οθόνης της Apple στην The Elec. Τα τρέχοντα iPhone 12 series μοντέλα διαθέτουν LTPS οθόνες, ενώ τα τηλέφωνα με ποιοτικά adaptive high refresh rate support έχουν οθόνες LTPO, όπως για παράδειγμα το Oppo Find X2, το OnePlus 8 Pro, με την Apple να σχεδιάζει τη μετάβαση σε LTPO οθόνη στο iPhone 13 και στο high refresh rate αυτής.
Most important development on the iPhone 13 models from my perspective will be ProMotion with variable refresh rates through LTPO adoption on the Pro models.
— Ross Young (@DSCCRoss) October 2, 2020
Το πρόβλημα, όπως αναφέρουν κορυφαίοι αναλυτές της βιομηχανίας, είναι ότι οι βοηθητικοί προμηθευτές οθονών της Apple, όπως η LG ίσως επεκτείνουν τη δυνατότητα παραγωγής LTPO οθονών για να ικανοποιήσουν τις παραγγελίες του iPhone 13, αλλά ίσως να μην είναι ταυτόχρονα έτοιμη για την εν λόγω in-cell touch τεχνολογία στην οποία η Samsung έχει προοδεύσει.
Αν κάτι τέτοιο όντως συμβεί, τότε ο Tim Cook, ίσως επιλέξει να χωρίσει τα τέσσερα μοντέλα των iPhone 13 σε δυο ομάδες, που έχουν και δεν έχουν, όσον αφορά το integrated display touch layer, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα κόστη χαμηλά, αντί να στοιχηματίσει στην ομοιογενή ποιότητα οθόνης, όπως θα έκανε ο Steve Jobs.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό δηλαδή που λένε πηγές κοντά στις αλυσίδες τροφοδοσίας, είναι ότι ο Tim Cook είναι πιο δεκτικός στους συμβιβασμούς για να διατηρηθούν χαμηλά τα κόστη παραγωγής, σε αντίθεση με τον Steve Jobs ο οποίος θα προμηθεύονταν τα πάντα μόνο από την εταιρεία η οποία μπορούσε να ικανοποιήσει τις αυστηρές απαιτήσεις που έχει θέσει, ανεξάρτητα του κόστους.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Εντάξει και ο κ. Tim Cook δεν κόβει από την ποιότητα ειδικά στο θέμα οθόνη. Άλλωστε δεν συμβαίνει πάντα ότι η τελευταία τεχνολογία είναι αναγκαστικά πιο ποιοτική από την προηγούμενη (προτελευταία).
Οικονομία μπορεί να γίνει στο μέγεθος της συσκευής (ίντσες) στους αντάπτορες στο και αν θα έχουν ακουστικά μέσα οι συσκευασίες κατά την γνώμη μου.