Η Qualcomm ετοιμάζει την μετάβαση στην παραγωγή του Snapdragon 8 Gen 4, που θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο. Το νέο SoC θα έχει τους νέους custom πυρήνες Oryon, όμως η ανεξαρτησία της Qualcomm ίσως έρθει με κόστος για τους κατασκευαστές και του κοινού. καθώς θα έρθει με υψηλότερη τιμή.

Ο Snapdragon 8 Gen 4 θα είναι σχεδιασμένος με την προηγμένη τεχνολογία της TSMC, στα 3νμ (N3E). Θα είναι το πρώτο chip στα 3nm της Qualcomm στα 3nm, ώστε να έχει βελτιωμένη απόδοση και μεγαλύτερη αυτονομία. Όμως το κόστος παραγωγής θα αυξηθεί.

Τις πληροφορίες μας μεταφέρει ο πολύ αξιόπιστος Digital Chat Station, που αποκαλύπτει πως η γκοφρέτα πυριτίου του Snapdragon 8 Gen 4 θα επηρεάσει αρκετά το τελικό κόστος του SoC.

Αυτή η αύξηση τιμής δεν ήρθε από το πουθενά, αφού η ίδια η Qualcomm είχε αφήσει να εννοηθεί πως ο Snapdragon 8 Gen 4 θα είναι πιο ακριβώς, λόγω της υιοθέτησης πυρήνων Oryon.

Όμως αυτη η αύξηση τιμής πιθανότατα θα πυροδοτήσει ένα ντόμινο στις τιμές της αγοράς, με το τελικό κόστος να περνάει τελικά στον καταναλωτή. Εκτός αν οι κατασκευαστές αποφασίσουν να απορροφήσουν την διαφορά τιμής ή να κάνουν σε άλλα σημεία της συσκευής περικοπές, ίσως δούμε τις ναυαρχίδες να αυξάνονται σε τιμές.

Snapdragon 8 Gen 4 τιμή

Αν για παράδειγμα το Redmi K70 που έχει τον Snapdragon 8 Gen 3 και τρομερά χαμηλή τιμή, αναγκαστεί να βάλει στον αντικαταστάτη του τον Snapdragon 8 Gen 4, θα είναι τρομερά δύσκολο για την εταιρία να διατηρήσει την ίδια τιμή. Και αυτό όταν ήδη ο Snapdragon 8 Gen 3, κοστίζει μόνο αυτός $200. Αυτό σημαίνει πως μια αύξηση τιμής, θα φέρει τους κατασκευαστές σε δύσκολη θέση, που είτε θα μεταφέρουν το κόστος στους καταναλωτές, είτε θα μειώσουν τα περιθώρια κέρδους τους.

Προγράμματα Cosmote κινητής – Απαγορεύεται η χρήση με υπολογιστές

Βέβαια, αυτό ίσως επιτρέψει στην MediaTek να μπει στην αγορά πιο δυναμικά, καθώς ο Dimensity 9400 φαίνεται πως θα είναι τρομερά δυνατό chipset, ενώ η ARM το έχει πάρει και κάπως προσωπικά που η Qualcomm απομακρύνεται από την αρχιτεκτονική της. Για την ιστορία, τα πρώτα benchmarks δείχνουν μεγάλη υπεροχή του Dimensity 9400, έναντι του Snapdragon 8 Gen 4.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.