Οι διαρροές και οι πληροφορίες γύρω από τον Snapdragon 8 Gen 4 δεν έχουν τελειωμό και μέχρι στιγμής φαίνεται πως θα είναι ένα τρομερά δυνατό chipset. Οι πληροφορίες δεν είναι επίσημες, όμως αυτό που μαθαίνουμε σήμερα είναι πως ο Snapdragon 8 Gen 4 θα είναι έτοιμος μέχρι τον Απρίλιο.

Ο Snapdragon 8 Gen 3 είναι σε ελάχιστες συσκευές μέχρι στιγμής, καθώς ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Τον είδαμε στα Galaxy S24 Ultra, το Xiaomi 14 και λίγες ακόμα συσκευές. Δεν θα ήταν λογικό η εταιρία να κυκλοφορήσει τον αντικαταστάτη του τόσο γρήγορα.

Να θυμίσουμε πως αυτές είναι πληροφορίες από ανεπίσημες πηγές, οπότε θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Σύμφωνα με τις αναφορές, ο Snapdragon 8 Gen 4 θα είναι έτοιμος μέχρι τον Απρίλιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η Qualcomm θα τον ανακοινώσει. Θα στείλει όμως τα πρώτα δείγματα στις εταιρίες, για να τον δοκιμάσουν για τις επερχόμενες συσκευές τους και να προχωρήσουν στον σχεδιασμό τους.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες που είναι και αρκετά ρεαλιστικές, θέλουν τον Snapdragon 8 Gen 4 να ανακοινώνεται τον Οκτώβριο του 2024. Θα είναι άλλωστε και το chipset που θα μπει στις ναυαρχίδες του 2025 και δεν περιμένουμε να δούμε πολλές συσκευές με αυτό το chipset μέσα στο 2024.

Τι θα φέρει όμως ο Snapdragon 8 Gen 4;

Μέχρι στιγμής τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του παραμένουν άγνωστα. Μέχρι τώρα έχουμε ακούσει πως η Qualcomm θα ακολουθήσει τα χνάρια της MediaTek και θα έχει μόνο πυρήνες επιδόσεων. Αυτό σημαίνει πως δεν θα έχει πυρήνες για εξοικονόμηση ενέργειας, όπως έχουν τα προηγούμενα μοντέλα, για τις πιο απλές και μη απαιτητικές διεργασίες.

Μέχρι πρόσφατα, τα chipsets είχαν πυρήνες επιδόσεων, για τις απαιτητικές διεργασίες, και πυρήνες ενεργειακής απόδοσης, για τις απλές διεργασίες και τις μη απαιτητικές εφαρμογές. Αυτό το έκαναν για να εξοικονομήσουν μπαταρία. Τώρα όμως που περάσαμε στα 3nm για τα chipsets, έχουμε και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Η MediaTek ήδη άφησε του πυρήνες ενεργειακής απόδοσης στον Dimensity 9300 και οι πληροφορίες θέλουν και την Qualcomm να ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.

Ο Snapdragon 8 Gen 4 διαλύει τα πάντα! Δείτε screenshots από Geekbench και AnTuTu!

Άλλες φήμες θέλουν τον μεγάλο πυρήνα της συσκευής να φτάνει μέχρι τα 4GHz, κάτι που θα φέρει τεράστια αύξηση στις επιδόσεις, πόσο μάλλον αν ξεπεράσει αυτούς τους χρονισμούς. Με αυτό τον τρόπο θα διαλύσει τις επιδόσεις σε Single Core της Apple, ενώ θα δώσει και ώθηση στις εφαρμογές AI, που θα επικεντρώνεται το νέο chipset.

Για περισσότερα θα πρέπει να περιμένουμε λίγο παραπάνω μέχρι να κυκλοφορήσουν περισσότερες πληροφορίες. Για αυτό μείνετε συντονισμένοι στο Techmaniacs.gr για ό,τι νεότερο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.