Οι πρώτες πληροφορίες για τον Snapdragon 8 Gen 4 έδειχναν ότι το πρώτο smartphone SoC της Qualcomm που θα διαθέτει τους custom πυρήνες της εταιρείας θα είναι πιο γρήγορο από το M2 της Apple. Ωστόσο πρόσφατα αποτελέσματα δείχνουν ότι διαλύει τα πάντα στο πέρασμά του καθώς όχι μόνο είναι 46% πιο γρήγορος από τον Snapdragon 8 Gen 3 αλλά τα multi-threaded αποτελέσματα δείχνουν να ανταγωνίζεται τον M3 της Apple.

Snapdragon 8 Gen 4 Geekbench

Πιο συγκεκριμένα στο Geekbench 6, @negativeonehero μοιράστηκε μια φωτογραφία στο X δείχνονται score 2.845 single -core και 10.628 σε multicore. Σε σύγκριση με τον Snapdragon 8 Gen 3 που έφθασε τα 7.249 εντός του S24 Ultra, ο Snapdragon 8 Gen 4 είναι κατά 46% πιο γρήγορος σε multi-threaded δοκιμές όπως και σε single core αποτελέσματα.

Ένας από τους λόγους που ο Snapdragon 8 Gen 4 μπόρεσε να φέρει τόσο υψηλό σκορ είναι επειδή λέγεται πως θα χρησιμοποιήσει τους Phoenix performance πυρήνες, ενώ δεν θα υπάρχουν efficiency cores εις βάρος της κατανάλωσης.

Πως τα Google Maps δείχνουν την κίνηση στους δρόμους: Οι 5 πηγές δεδομένων

Το καλό είναι ότι θα παραχθεί με την αρχιτεκτονική της TSMC των 3nm N3E κάτι που η βελτιωμένη λιθογραφία ίσως μειώσει τις συνέπειες χρήστης μόνο performance πυρήνων στο CPU cluster. Εν ολίγοις τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι επιτέλους θα μπορέσουμε να έχουμε ένα αρκετά ισχυρό SoC στο Android μειώνοντας την απόσταση από την Apple και δείχνοντας ότι η απόφαση της Qualcomm να μεταβεί σε ένα custom CPU design ήταν η σωστή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σεπ.2022 gen 1.
    Λίγο μετά τις αρχές του 23 gen 2.
    Gen 3 τώρα και πληροφορίες για gen 4.
    Άμα είναι κάθε χρόνο να βγαίνουν από 2 νέοι επεξεργαστές που σαρώνουν τον προηγούμενο τότε γιατί πληρώνει ο κόσμος ενάμιση χιλιάρικο κινητά;
    Εγώ θα περιμένω τον gen 5 αν είναι μετά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.