Η Qualcomm ανακοίνωσε το τελευταίο chipset της σειράς 7 για κινητές συσκευές μεσαίας κατηγορίας. Αν και η ονομασία Snapdragon 7 Gen 3 μπορεί να υπονοεί ότι πρόκειται για διάδοχο του 7+ Gen 2 ή 7s Gen 2, το νέο chip τοποθετείται μεταξύ των δύο προαναφερθέντων SoC.

Αυτό το SoC είναι κατασκευασμένο στη διεργασία 4nm της TSMC και διαθέτει ένα πακέτο 1+3+4 CPU. Η CPU Kryo έχει έναν κύριο πυρήνα χρονισμένο στα 2.63GHz, μαζί με τρεις πυρήνες απόδοσης χρονισμένους στα 2.4Ghz και τέσσερις πυρήνες αποδοτικότητας χρονισμένους στα 1.8GHz.

Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι έχει βελτιώσει κατά 15% την απόδοση της CPU και ότι η GPU Adreno είναι 50% ταχύτερη σε σύγκριση με το περσινό chip Snapdragon 7 Gen 1. Ο Snapdragon 7 Gen 3 υποτίθεται ότι προσφέρει καλύτερη 20% εξοικονόμηση ενέργειας με βάση τις δοκιμές της Qualcomm.

Επιπλέον, η Qualcomm Hexagon NPU στο εσωτερικό του 7 Gen 3 προσφέρει 60% ταχύτερη απόδοση AI ανά watt σε σχέση με τον 7 Gen 1. Η GPU Adreno υποστηρίζει τα API OpenGL ES 3.2, OpenCL 2.0 FP και Vulkan 1.3.

Ο Snapdragon 7 Gen 3 προσφέρει υποστήριξη για οθόνες ανάλυσης έως 4K με ρυθμό ανανέωσης 60Hz ή ανάλυση FHD+ στα 168Hz. Είναι εξοπλισμένο με ένα Qualcomm Spectra ISP που μπορεί να χειριστεί μονάδες κύριας κάμερας έως και 200MP και να καταγράψει βίντεο 4K HDR στα 60Hz.

Στον 7 Gen 3 υπάρχει Snapdragon X63 5G Modem-RF System το οποίο εξασφαλίζει ταχύτητες λήψης έως και 5Gbps σε ζώνες mmWave και sub-6 GHz. Επίσης, το chip υποστηρίζει τα πρότυπα Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3.

Τέλος, οι πρώτες συσκευές με τον Snapdragon 7 Gen 3 αναμένεται να κυκλοφορήσουν αργότερα αυτόν τον μήνα. Οι Honor και vivo είναι οι πρώτες εταιρείες που θα λανσάρουν smartphones με το νέο SoC.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.