Η Qualcomm μόλις ανακοίνωσε το νέο chipset Snapdragon 7+ Gen 2 της ανώτερης μεσαίας κατηγορίας. Και όχι, δεν τα χάσατε – δεν υπήρχαν ούτε Snapdragon 7+ Gen 1, ούτε Snapdragon 7 Gen 2. Επίσης, το αρχικό Snapdragon 7 Gen 1 ήταν διαθμε το νέο SoC.

Ο Snapdragon 7+ Gen 2 υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση και την ενεργειακή αποδοτικότητα. Ο κύριος πυρήνας Kryo CPU είναι χρονισμένος στα 2.91GHz και ολόκληρο το πακέτο 1+3+4 CPU προσφέρει πάνω από 50% άλμα στην απόδοση σε σύγκριση με το SD7 Gen 1. Μια ανώνυμη GPU Adreno, από την άλλη πλευρά, μπορεί να υπερηφανεύεται για 2x αύξηση επιδόσεων. Η αύξηση της απόδοσης είναι λίγο πιο μέτρια – 13% σε διάφορα σενάρια.

Όπως συμβαίνει συνήθως με τις ανακοινώσεις της Qualcomm, δεν υπάρχουν λεπτομερείς προδιαγραφές της CPU ή του πακέτου GPU. Τα καλά νέα είναι ότι οι πρώτες συσκευές που θα χρησιμοποιούν τον Snapdragon 7+ Gen 2 θα κυκλοφορήσουν αυτόν τον μήνα, οπότε δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ακόμη για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες.

Άλλα χαρακτηριστικά του SoC περιλαμβάνουν το Auto Variable Rate Shading που αποδίδει τις σκηνές παιχνιδιών στο προσκήνιο σε υψηλή ανάλυση και αφήνει το φόντο σε χαμηλή ανάλυση για εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. Το Volumetric Rendering είναι επίσης διαθέσιμο, που έκανε ντεμπούτο με τον Snapdragon 8 Gen 1.

Ο ISP λαμβάνει επίσης μια ώθηση στον Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2. Έχει αναβαθμιστεί σε 18-bit Triple ISP για βελτιωμένη φωτογράφηση σε χαμηλό φωτισμό με τη στοίβαξη 30 εικόνων σε μία. Υποστηρίζονται επίσης αισθητήρες 200MP, καθώς και λήψη βίντεο HDR με τριπλή έκθεση από δύο κάμερες ταυτόχρονα. Όσον αφορά την AI, η AI Engine προσφέρει 2x βελτιωμένη απόδοση και 40% εξοικονόμηση μπαταρίας ανά watt.

Για τη συνδεσιμότητα, ο Snapdragon 7+ Gen 2 χρησιμοποιεί το Snapdragon X62 5G Modem-RF System με λήψη έως και 4.4 Gbps. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν 7 series θα μπορούν επιτέλους να κάνουν χρήση της λειτουργίας 4G/5G Dual-Sim Dual Active (DSDA).

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.