Η Qualcomm αποκάλυψε μόλις πριν από λίγες ώρες το νέο της flaghship επεξεργαστή για Android συσκευές μια καινούργια αρχή για την εταιρεία ουσιαστικά, με τη μετάβαση στους νέους ARMv9 CPU cores και φυσικά, με μια νέα ονομασία. Τα πρώτα τηλέφωνα με τον εν λόγω επεξεργαστή θα κάνουν το ντεμπούτο τους πριν το τέλος του έτους.

Ο λόγος, για τον Snapdragon 8 Gen1. Είναι το πρώτο 4nm chip της εταιρείας και το πρώτο που χρησιμοποιεί τη νέα γενιάς CPU αρχιτεκτονικής. Διαθέτει έναν κύριο πυρήνα Cortex X2 στα 3.0GHz, τρεις performance πυρήνες  Cortex A710 που θα τρέχουν στα 2.5GHz και τέσσερις efficiency cores A510 στα 1.8GHz. Συνολικά, ο νέος επεξεργαστής θα είναι κατά 20% πιο γρήγορος σε σχέση με τον Snapdragon 888 ενώ η κατανάλωση θα μειωθεί κατά 30%.

Όσον αφορά τη GPU, η νέα Adreno υπόσχεται κατά 30% καλύτερες επιδόσεις και ως 25% πιο χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η Qualcoom ανέπτυξε τρία Elite Gaming χαρακτηριστικά όπως τα αποκαλεί, εκ των οποίων το ένα θα επιτρέψει την ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και χαμηλής κατανάλωσης.  Η Adreno Frame Motion Engine επιτρέπει στη GPU να κάνει render το παιχνίδι σε διπλάσια frame rates την ίδια στιγμή που θα ρίχνει την κατανάλωση στο μισό.

Ο Snapdragon 8 Gen1 διαθέτει ένα X65 5G modem, που υποστηρίζει θεωρητικές ταχύτητες ως 10Gbps. Δεν απουσιάζει Wi-Fi 6 και 6E support, ενώ η εταιρεία εισήγαγε την Trust Management Engine, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ασφάλεια του chip. To ολοκαίνουργιο Snapdragon 8 Gen 1 θα το δούμε σε συσκευές πριν το τέλος της χρονιάς.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.