Ένας δορυφόρος που θα μετράει το μεθάνιο και θα μας παρέχει μια real-time εικόνα της συγκέντρωσης αποτελεί τη νέα υπηρεσία της Google. Θα αρχίσει να κάνει κύκλους από τον πλανήτη μας 15 φορές την ημέρα, με την εταιρεία να χρησιμοποιεί τα δεδομένα που θα προκύψουν για τη δημιουργία χάρτη που θα παρουσιάζει τις εκπομπές αυτές από εταιρείες ορυκτών.

Ο λόγος για τον MethaneSAT ο οποίος θα μετράει και θα αποτυπώνει σε μια νέα υπηρεσία τις εκπομπές μεθανίου, ένα αέριο που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου και υπολογίζεται ότι είναι υπεύθυνο σχεδόν για το ένα τρίτο της ανθρωπογενούς παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Αλλά το μεθάνιο είναι δύσκολο να εντοπιστεί σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Ο MethaneSAT ανήκει σε μια νέα γενιά δορυφόρων που έχουν σχεδιαστεί για να εντοπίζουν τις πηγές του αερίου σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο, ενώ η Google διαθέτει την υπολογιστική ισχύ και την ικανότητα τεχνητής νοημοσύνης για να αναλύει τεράστιες ποσότητες δεδομένων και να χαρτογραφεί τις υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

To James Webb βρίσκει σημάδια φώτων σε πλανήτη 47 έτη φωτός μακριά! Γιατί είναι περίεργο;

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, οι εταιρείες που αντιπροσωπεύουν το 40% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου υποσχέθηκαν να τις εξαλείψουν αυτή τη δεκαετία. Τουλάχιστον 155 χώρες έχουν επίσης υπογράψει δεσμεύσεις για την μείωση εκπομπτών κατά 30%. Δυστυχώς όμως αυτές οι εκπομπές μεθανίου συνεχίζουν να αυξάνονται.

Οι χειρότερες και πιο απαράδεκτες αυξήσεις στο skroutz plus για δωρεάν μεταφορικά! Οι αλλαγές!

Κίτρινες κουκκίδες σηματοδοτούν την πηγή, ενώ μοβ, πορτοκαλί και κίτρινη σκίαση δείχνει πώς οι εκπομπές διαχέονται σε μια ευρύτερη περιοχή. (Google)

Το πραγματικά τρομακτικό είναι πως το 40% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παράγονται από τις εταιρίες πετρέλαιο, φυσικού αερίου και εξόρυξης ορυκτών. Και τώρα με τον χάρτη της Google θα μπορούμε να δούμε τις περιοχές με αυτές τις εκπομπές. Σε μια εποχή που προσπαθούμε να σώσουμε τον πλανήτη με χάρτινα καλαμάκια, κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έκαναν, καταστρέφοντας το σπίτι μας, την Γη, σα να μη συμβαίνει τίποτα. Περιμένουμε να κυκλοφορήσει ο χάρτης για το κοινό, για να δούμε πως τα πηγαίνει και η χώρα μας σε αυτόν τον τομέα.

Ο Maguire είπε ότι η Google σχεδιάζει να διαθέσει τα δεδομένα δωρεάν στο κοινό στο Google Earth Engine αργότερα φέτος.

 

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρε πανηλιθιοι αρθρογραφοι μεχρι και οι παγκοσμιοποιητες εγκατέλειψαν το αφήγημα της υπερθέρμανσης διοτι ο πλανητης ψυχεται. Δεν μπορω ρε να σας καταλαβω. Τοσο σκατο κουβαλατε μεσα στα κρανια σας?

  • Από που προκύπτει ότι ψύχεται ο πλανήτης; Τα δεδομένα λένε πως το 2023 ήταν η πιο ζεστή χρονιά. Οι δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν τεραστια μείωση στους πάγους ανταρκτικής.

 2. Και οι άνθρωποι αναπνέουν και παράγουν CO2 και συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη…μην αναπνεεται θα μας πουν σε λιγο

 3. Δεν υπάρχουν επιστήμονες που εγκατέλειψαν την άποψη του ότι υπερθέρμανση του πλανήτη δεν υπάρχει, ακόμα αυτό λένε ότι υπάρχει υπερθέρμανση του πλανήτη και εσύ δεν έχεις καθόλου μυαλό στο κεφάλι σου.

 4. Προς τον αρθρογράφο : έχεις δίκιο τώρα με τα χάρτινα καλαμάκια σώζουμε το πλανήτη… αλλά σου διαφεύγει κάτι! Δεν πρόσεξες την άλλη μαγκιά το πλαστικό κουταλάκι που ανακατεύεις τον καφέ. Για ρίξε μια ματιά και πάρε να μου πεις πόσα καλαμάκια πλαστικά φτιάχνεις με ένα κουταλάκι!!!! Ντενεκέ ξεγανωτε

  • Προφανώς το σχόλιο με τα καλαμάκια ήταν ειρωνικό. Άλλωστε έχει αποδειχθεί πως τα χάρτινα καλαμάκια προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά

 5. Ότι προωθείτε τιs ιδέες της παγκοσμιοποίησης κάνει μπαμ! Να το κάνετε πιο διακριτικά να μην σας παίρνουμε χαμπάρι.

 6. Οι ύβρεις είναι έλλειψη επιχειρημάτων, όπως και η γελοιοποίηση του θέματος με αναφορές στον ανθρώπινο μεταβολισμό, των βοοειδών ναι παράγουν μεθάνιο, το γιατί το αφήνω σαν άσκηση στους φανατικους, οι οποίοι αγνοούν τα δεδομένα που καταγράφονται , κλιματική αλλαγή δεν σημαίνει παντού η διαρκώς υπερθέρμανση. Αυτή μπορεί να οδηγήσει σε υπερψυξη μέσω της αλλοίωσης των ρευμάτων των ωκεανών. Μια μικρή διόρθωση, και το CO2 είναι αέριο του θερμοκηπίου. Τέλος βάλτε όλα στην άκρη, θέλετε να αναπνέετε έναν αέρα σαν του Πεκίνου κλπ η σαν και αυτό που μας μολύνει ερχόμενος από Βουλγαρία?

 7. Νταβός λοατκι θεωρίες για πράσινους φόρους και υφαρπαγή γης και ακίνητης περιουσίας. Όσο για σένα νεοταξιτη πόσα δάση ήπιες με το καφέ σου, πόσες λίμνες και δάση καταστράφηκαν για τα ηλεκτροκίνητα σου ( σπάνιες γαίες). Πόσους πολέμους έχεις κάνει ολοκληρωτικέ λοατκι τύραννε της σάπιας ελίτ . “Δε θα σας ανήκει τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι” Ναζί ουράνια τόξα και κουραφεξαλα νεοφιλελε φασίστες.

 8. Κλιματική αλλαγή κ κουραφεξαλα!Με το σύστημα HAARP μας παίζει μπάλα η σάπια ελίτ κ μετά εσύ πρόβατο πήγαινε στη σφαγή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.