Οι υπολογιστές, τα tablet και τα smartphones έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας και πλέον όταν είμαστε μακριά από αυτά, νιώθουμε αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Πόσο όμως χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνά μας μέσα στην ημέρα;

Μια νέα μελέτη έρχεται για να μας πει πόσες ώρες καταναλώνουν οι άνθρωποι παγκοσμίως, στα τηλεφωνά τους κάθε μέρα. Στο δείγμα υπήρχαν φυσικά άτομα που έκαναν ελάχιστη χρήση, αλλά και άτομα που κυριολεκτικά περνούσαν όλη τη μέρα στο κινητό.

Η μελέτη βασίστηκε στους χρόνους ανοιχτής οθόνης των κινητών, στο δείγμα χρηστών που υπολόγισε. Όταν η οθόνη είναι ανοιχτή, σημαίνει πως ο χρήστης είτε κάνει κάτι, είτε απλά παρακολουθεί κάτι και άρα χρησιμοποιεί την συσκευή. Είτε απλά διαβάζει ένα άρθρο, είτε είναι σε βίντεο κλήση, είτε βολτάρει στα κοινωνικά δίκτυα, η οθόνη παραμένει ανοιχτή και είναι ένας καλός δείκτης για να μας πει πόσο χρησιμοποιεί ο κόσμος το smartphone του.

κορυφαίοι κατασκευαστές smartphones

Πόσο χρόνο καταναλώνουμε λοιπόν στο smartphone μας, ανά εικοσιτετράωρο;

Κατά μέσο όρο και σε όλο τον κόσμο, η χρήση smartphones είναι στις έξι ώρες και 58 λεπτά. Αυτό σημαίνει πως ο κόσμος ξοδεύει πάνω από το ένα τέταρτο της ημέρας στο κινητό του. Κάποιοι θα πουν πως αυτός ο χρόνος είναι πάρα πολύ μεγάλος, ενώ άλλοι θα πουν πως είναι λίγος. Όμως πρόκειται για τον μέσο όρο, πράγμα που σημαίνει πως άλλοι κάνουν λιγότερη χρήση και άλλοι αρκετά παραπάνω.

Έτσι βλέπεις αν τα χρήματά σου είναι προστατευμένα στη Revolut με λίγα κλικς

Όμως όλοι μας το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν ξυπνάμε, είναι να πιάσουμε το κινητό μας και αυτό έχει να πει πολλά. Από την άλλη, σε μια εποχή που οι ρυθμοί είναι ταχύτατοι, η τεχνολογία φροντίζει να μας κρατάει σε επαφή με όσους έχει πραγματικά σημασία, ενώ αρκετοί έχουν μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς τους, στο κινητό τους και εργάζονται από εκεί.

Το βασικότερο όμως είναι πως πρέπει να κάνουμε κάποια διαλείμματα μέσα στην ημέρα, για το καλό της υγείας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.