Ο τρόπος με τον οποίο η Revolut διατηρεί τα χρήματά σου ασφαλή εξαρτάται από την οντότητα της Revolut με την οποία έχεις πραγματοποιήσει εγγραφή. Μπορείς να δεις με ποια οντότητα είσαι εγγεγραμμένος ακολουθώντας τα εν λόγω βήματα:

  • Άνοιξε το Revolut app
  • Κάνε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σου στη Home Screen
  • Κάνε scroll στο κάτω μέρος της σελίδας

Αν είσαι εγγεγραμμένος με την Revolut Bank UAB

Όλες οι καταθέσεις της Revolut Bank UAB είναι διασφαλισμένες από το σύστημα εγγύησης καταθέσεων από το Λιθουανικό κράτος. Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι αν οι καταθέσεις δεν μπορούν να σου επιστραφούν, απόρροια της αδυναμίας της Revolut να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε η Λιθουανική Κρατική εταιρεία Deposit and Investment Insurance θα πληρώσει τους καταθέτες.

Το μέγιστο ποσό που θα πληρώσει είναι 100.000 ευρώ ανά καταθέτη.

Αν είσαι εγγεγραμμένος με την Revolut LTD η Revolut αναφέρει:

Ως μια εταιρεία ηλεκτρονικού χρήματος, απαιτείται να προστατεύουμε τα χρήματα που λαμβάνουμε από τους πελάτες μας. Αυτό σημαίνει ότι τα τοποθετούμε σε καταθετικούς λογαριασμούς σε συμβατικές τράπεζες.  Έχουμε λογαριασμούς με πλήθος τραπεζών που τοποθετούμε τα χρήματα από τους πελάτες μας. Επομένως σε περιπτώσεις κινδύνου τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να πληρώσουμε τους πελάτες μας πρώτα και μετά τις υπόλοιπες υποχρεώσεις.  Ωστόσο, επειδή ο λογαριασμός στη Revolut LTD δεν θεωρείται τραπεζικός λογαριασμός, δεν καλύπτεται από σύστημα εγγύησης καταθέσεων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γειά σας ή ρεβολουτ ουτε βοιθα ούτε στειριζει τους πελάτες τις πριν μήνες έτυχα θύμα ηλεκτρονικής απατης. Η ρεβολουτ κάθε άλλο που με στειριξε ούτε καν,έκανα αντιστραφεί χρέωση την οποία ακύρωσαν μετά από λίγες μέρες δυστυχώς και που να τα πω και ποιος να με βοηθήσει. Κρίμα……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.