Υπάρχουν ορισμένες σημαντικές ενέργειες που πρέπει να κάνεις όταν πάρεις στη κατοχή σου ένα Android smartphone, ή όταν το ρυθμίζεις σαν νέα συσκευή μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Τον περιορισμό των background διεργασιών, την απενεργοποίηση όσον περισσότερων system services σου επιτρέπει η συσκευή όπως και του ιστορικού της τοποθεσίας.

Το Android περιλαμβάνει πλήθος ρυθμίσεων, με τα brands να προσθέτουν τις δικές τους ρυθμίσεις. Μεταξύ όλων των background διεργασιών βρίσκεται και ένας κρυφός δολοφόνος της μπαταρίας. Το ιστορικό της τοποθεσίας, όπου από την μια πλευρά βοηθά στη διατήρηση της ασφάλειας και από την άλλη σκοτώνει συνεχώς την μπαταρία, χωρίς καν να αναφέρουμε ότι η Google καταγράφει συνεχώς την τοποθεσία σου.

NSA: Σημαντική προειδοποίηση για κάθε χρήστη smartphone συσκευής του πλανήτη

Η διακοπή του ιστορικού τοποθεσίας εξοικονομεί μπαταρία

Όλα τα Android smartphones κατά τη διάρκεια της αρχικής ρύθμισης της συσκευής σου επιτρέπουν την απενεργοποίηση του ιστορικού τοποθεσίας. Εκ προεπιλογής είναι ενεργοποιημένο και σε βοηθάει στο να βρεις τη συσκευή σου σε περίπτωση που αυτή έχει χαθεί ή κλαπεί. Το τηλέφωνο μονίμως αποθηκεύει την επακριβή τοποθεσία στον Google λογαριασμό.

Η συσκευή αποκτά πρόσβαση στο GPS, καταγράφει τις συντεταγμένες και στη συνέχεια τις ανεβάζει στους servers της Google με τη χρήση mobile δεδομένvn. Και το κάνει συνέχεια. Φυσικά με τη βοήθεια των Google Play Services που υπάρχουν σε όλα τα Android smartphones και καταναλώνουν σημαντικά ποσά ενέργειας. Ως εκ τούτου η απενεργοποίηση του timeline έχει διπλά οφέλη. Αφενός περιορίζει τη δραστηριότητα των Play Services και αφετέρου απενεργοποιεί την κάθε τόσο ενεργοποίηση του GPS, εξοικονομώντας σημαντικά ποσά μπαταρίας.

Cosmote What’s UP: Απεριόριστα GB εντελώς δωρεάν για 3 ημέρες

Πως το απενεργοποιείς

Πριν το απενεργοποιήσεις θυμήσουν ότι απενεργοποιώντας το θα χάσεις τη δυνατότητα να γνωρίζεις που βρίσκεται το τηλέφωνό σου αν έχει κλαπεί ή χαθεί.

  • Άνοιξε την εφαρμογή του Google Maps και πίεσε στο avatar σου στη πάνω δεξιά γωνία
  • Επέλεξε το Your Timeline
  • Από εδώ θα μπορείς να διαπιστώσεις αν είναι ενεργοποιημένο ή πρέπει να το απενεργοποιήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.