Το ακριβό και πολύτιμο για εσένα smartphone σου, είναι εξίσου πολύτιμο και για τους διαδικτυακούς εγκληματίες αποτελώντας στόχο επιθέσεων κάθε είδους από phising ως malware και spyware. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια επιτυχημένη επίθεση για την επιτυχή παραβίαση του smartphone σου και την υποκλοπή των δεδομένων σου.

Cosmote What’s UP: Απεριόριστα GB εντελώς δωρεάν για 3 ημέρες

Σε ένα report με τίτλο Mobile Device Best Practices, η NSA αναφέρει διάφορα tips για να κρατήσεις μακριά τις απειλές, εκ των οποίων το ένα είναι απλά η απενεργοποίηση και η εκ νέου ενεργοποίηση του smartphone σου.

Συγκεκριμένα, οι Spearphishing attacks όπως χαρακτηρίζονται στοχεύουν το smartphone σου εγκαθιστώντας malware, με διάφορα zero-click exploits να μπορούν να μολύνουν τη συσκευή σου χωρίς καμιά αλληλεπίδραση εκ μέρους σου. Τι προτείνει η NSA; Απλά και μόνο την απενεργοποίηση και την ενεργοποίηση εκ νέου της συσκευής σου τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Στο report της η NSA αναφέρεται και σε πλήθος άλλων απειλών που μπορούν να επηρεάσουν το κινητό σου. Τα επιβλαβή Wi-Fi δίκτυα μπορούν να υποκλέψουν και να κάνουν redirect το traffic της συσκευής, τα spyware μπορούν να παρακολουθούν συζητήσεις ήχου και video από το κινητό σου, ενώ κάποιος με πρόσβαση στο κινητό σου μπορεί να συλλέξει και να παρακολουθεί τα μηνύματα που στέλνεις και λαμβάνεις.

Υπάρχουν πλήθος τρόπος να προστατευθείς και η NSA προτείνει:

  • Κάνε ενημέρωση τις εφαρμογές και φρόντισε αυτές να είναι πάντα ενημερωμένες
  • Χρησιμοποίησε μόνο επίσημα app stores. Εγκατέστησε εφαρμογές μόνο από επίσημα stores, όπως το App Store ή το Google Play Store.
  • Μην πιέζεις σε links ή attachments σε emails και μηνύματα κειμένου.
  • Απέφυγε τα δημόσια Wi-Fi όσο μπορείς
  • Απενεργοποίησε το Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείς
  • Χρησιμοποίησε ένα ασφαλές passcode και τους αισθητήρες βιομετρικής ταυτοποίησης
  • Απενεργοποίησε τις υπηρεσίες τοποθεσίας.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν κλείσουμε το bluetooth και απενεργοποοησουμε το gps τι στα κομμάτια smartphone θα χουμε ; οποίος ο λόγος να το χρησιμοποιούμε ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.