Ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, Jony Ive, και ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, συζητούν για την κατασκευή μιας νέας συσκευής τεχνητής νοημοσύνης. Θα μπορούσε να είναι ένα AI smartphone που εκτελεί εργασίες τεχνητής νοημοσύνης τοπικά;

Οι Ive και Altman έχουν μιλήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο και επενδυτή της SoftBank, Masayoshi Son, για το project, αλλά δεν είναι σαφές αν ο ίδιος θα παραμείνει αναμεμειγμένος. Από τότε που έφυγε από την Apple, ο Ive έχει επικεντρωθεί στην εργασία για διάφορους πελάτες μέσω του βρετανικού στούντιο σχεδιασμού που διαθέτει, LoveFrom. Οπότε, όλα είναι πιθανά.

Η έκθεση είναι φτωχή σε λεπτομέρειες και δεν αποκαλύπτει τίποτα σχετικά με το ποια θα μπορούσε να είναι μια τέτοια συσκευή, αλλά ο Ive και ο Altman λέγεται ότι είναι φίλοι και έχουν συζητήσει το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η νέα συσκευή ώστε να ταιριάζει στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Ενδεχομένως, το AI smartphone της OpenAI θα μπορούσε να ανήκει στην Apple, αν είχε χειριστεί κάποια θέματα διαφορετικά. Ο Ive δούλευε για την Apple. Επιπλέον, ο Altman είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην startup καταναλωτικού υλικού Humane, η οποία ιδρύθηκε από τον Imran Chaudhri και την Bethany Bongiorno, και οι δύο πρώην εργαζόμενοι της Apple.

Η startup σχεδιάζει να αναπτύξει μια φορητή συσκευή χωρίς οθόνη, η οποία μπορεί να καθοδηγείται με φωνητικές οδηγίες και χειρονομίες και να προβάλλει πληροφορίες σε επιφάνειες μπροστά της. Ο Chaudhri παρουσίασε τον Μάιο ένα πρωτότυπο στο κοινό της TEDTalk. Τελικά, η Humane σχεδιάζει να ενσωματώσει την τεχνολογία της OpenAI στη συσκευή που ετοιμάζει.

Το chatbot ChatGPT της OpenAI έχει προκαλέσει ταραχή στον κόσμο της τεχνολογίας, από τότε που παρουσιάστηκε στο κοινό πριν από λιγότερο από έναν χρόνο. Ο ετήσιος ρυθμός των εσόδων της εταιρείας έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, χάρη στις συνδρομές ChatGPT και την επί πληρωμή πρόσβαση στην τελευταία και πιο προηγμένη ενσάρκωση του chatbot, το GPT-4. Το AI smartphone της OpenAI θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το GPT-4 ή νεότερο.

Τον Μάιο του 2023, η OpenAI κυκλοφόρησε μια επίσημη εφαρμογή ChatGPT για το iPhone και το iPad. Από την πλευρά της Apple, η εταιρεία έχει αυξήσει σημαντικά τις δαπάνες της για την τεχνητή νοημοσύνη. Η ομάδα “Foundational Models” της Apple που ασχολείται με τη συνομιλιακή τεχνητή νοημοσύνη περιλαμβάνει μόλις 16 άτομα, αλλά η εταιρεία λέγεται ότι ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια την ημέρα για την εκπαίδευση των γλωσσικών μοντέλων της, τα οποία θα μπορούσαν μια μέρα να ενσωματωθούν στο Siri.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.