Η Google έχει παρουσιάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό μία ενδιαφέρουσα δυνατότητα εξερεύνησης του περιεχομένου των βίντεο στο YouTube. Χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγορίθμους οι server κάνουν μεταγραφή όσων λέγονται στο βίντεο και δημιουργούν υπότιτλους που ο χρήστης μπορεί να πατάει για να μεταφερθεί στο ανάλογο σημείο του βίντεο.

Αυτό είναι πολύ χρήσιμο, καθώς μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να βρεις το εκάστοτε σημείο του βίντεο που σε ενδιαφέρει, χωρίς να πατάς λίγα – λίγα δευτερόλεπτα μπροστά στο timeline μέχρι να εντοπίσεις το σημείο ενδιαφέροντος. Βέβαια, αυτό το χαρακτηριστικό ήταν διαθέσιμο μόνο στη web έκδοση της πλατφόρμας και λειτουργούσε αποκλειστικά με την αγγλική γλώσσα.

Όπως όλα δείχνουν, η Google προχωρά στη διάθεση του χαρακτηριστικού και στην Android εφαρμογή του YouTube, ενώ σταδιακά θα προσθέσει περισσότερες γλώσσες – ήδη υποστηρίζονται κάποιες επιπλέον, πέραν της αγγλικής γλώσσας.

Δεν έχουμε ιδέα πότε θα διαθέσει το χαρακτηριστικό σε όλους τους χρήστες, αλλά φαίνεται να είναι σε επίπεδο server και λογαριασμών. Εμείς το βλέπουμε σε δύο από τους δέκα λογαριασμούς που χρησιμοποιούμε στην επαγγελματική μας συσκευή.

Σε κάθε περίπτωση, αν η μεταγραφή είναι διαθέσιμη στον λογαριασμό σας, ή έστω σε κάποιον από τους λογαριασμούς σας, κάτω από τα αγγλόφωνα – τουλάχιστον – YouTube βίντεο θα βλέπετε ένα κουμπί που αναφέρει “SHOW TRANSCRIPT” ή “ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ”. Μόλις το πατήσετε θα δείτε το πλαίσιο των υπότιτλων. Πατώντας τον χρόνο δίπλα σε κάθε υπότιτλο θα μεταφερθείτε στο ανάλογο σημείο του βίντεο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.