Υπάρχει μόνος ένας νικητής στη σύγκριση Exynos 990 vs Snapdragon 865 και δεν είναι η Samsung σίγουρα. Οι επεξεργαστές της δεν έχουν καταφέρει να αγγίξουν τις επιδόσεις που προσφέρουν οι Snapdragon τα προηγούμενα χρόνια. Το χάσμα μεγαλώνει και άλλο με τα Galaxy S20, σε τόσο βαθμό που τράβηξε την προσοχή των χρηστών οι οποίοι κανονικά δεν έδιναν σημασία σε τέτοια πράγματα. Η Samsung εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, χρησιμοποιούσε Qualcomm chips σε επιλεγμένες εκδόσεις των flagship συσκευών της για αγορές όπως οι ΗΠΑ. Στις υπόλοιπες έχουμε τον Exynos. Με το σημαντικό χάσμα μεταξύ των δυο φέτος, οι χρήστες του Galaxy S20 ήταν δικαιολογημένως εκνευρισμένοι. Πολλοί αισθάνθηκαν πως έλαβαν μια υποδεέστερη συσκευή, την ίδια στιγμή που πλήρωσαν τα ίδια χρήματα με τους χρήστες του S20 στις ΗΠΑ.

Κορυφαία στελέχη της Samsung ρωτήθηκαν εκτενώς για το ζήτημα κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου επενδυτών πριν από λίγους μήνες. Ήθελαν να μάθουν γιατί η εταιρεία συνεχίζει να εμμένει στους Exynos στις flagship συσκευές, παρά τα σημαντικά προβλήματα των επιδόσεων. Η δική της έλλειψη αυτοπεποίθησης, ίσως ήταν η αιτία της πρόσφατης απόφασης να διαθέσει τον Snapdragon 865 ακόμη και στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Η απόφαση, αποτέλεσε σοκ για πολλούς στη Samsung και έκανε την ομάδα Exynos να αισθάνεται ότι γελοιοποιήθηκε καθώς το προϊόν της δεν θεωρήθηκε αρκετά καλό.

Με την συζήτηση πάνω στο θέμα να ξεφεύγει, η Samsung απάντησε και είπε ότι δεν υπάρχει διαφορά. Και όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η κατάσταση αυτή αρχίζει να εκνευρίζει ακόμη και τους diehard Samsung fans. Πολλοί θα θεωρούσατε ότι η εταιρεία αρχίζει να ακούει στα παράπονα αυτά και να βελτιώνει την κατάσταση με το Galaxy Note 20 και Note 20 Ultra. Δυστυχώς όμως τα μέχρι τώρα reports δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Αντίθετα, η διαφορά θα μεγαλώσει. Exynos 990 στην Ευρώπη, Snapdragon 865+ στις ΗΠΑ. Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν τις 5 Αυγούστου και ο Exynos 992 δεν έχει ανακοινωθεί. Οι πληροφορίες ήθελαν να βασίζεται στα 6nm, κάτι που θα οδηγούσε σε σημαντική μείωση της ενέργειας που καταναλώνει ενώ θα παρουσίαζε και καλύτερες επιδόσεις.

Η διαφορά των επιδόσεων θα είναι ακόμη μεγαλύτερη πλέον. Η Qualcomm αναφέρει 10% αύξηση των επιδόσεων για τον Snapdragon 865+ σε σύγκριση με τον προκάτοχο. Η προοπτική χρήσης του Exynos 990 ίσως καταστρέψει τις πωλήσεις του Note 20. Το debate Exynos 990 vs Snapdragon 865 έλαβε πολύ περισσότερη κάλυψη φέτος και η υπόθεση είναι ακόμη νωπή στους χρήστες. Επιπλέον, το Note 20 έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τη Samsung. H πανδημία έχει μειώσει σημαντικά τα budgets του κόσμου και ίσως να μην θέλουν να ξοδέψουν τόσα πολλά σε ένα νέο smartphone. Πρόσθεσε και το πρόβλημα Exynos 990 – Snapdragon 865+ και πολλοί ίσως θεωρήσουν ότι δεν αξίζει η αναβάθμιση για φέτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.