Η Samsung και η AMD επέκτειναν πρόσφατα τη συμφωνία τους για τη χρήση των Radeon graphics στα chipsets Exynos. Αν και δεν διευκρινίστηκε ρητά, αυτή η επέκταση θα μπορούσε να αφορά την προετοιμασία των δύο εταιρειών για το επόμενο chip από τη Samsung LSI, το οποίο οι περισσότεροι ονομάζουν προσωρινά Exynos 2500.

Ξέρουμε ότι οι δύο εταιρείες στοχεύουν στη βελτιστοποίηση τεχνολογιών για την επίτευξη επιδόσεων, σε πολλαπλά επίπεδα. Αυτό είναι αρκετά ασαφές. Ωστόσο, η AMD διαθέτει ήδη hardware υψηλών επιδόσεων και το πρόβλημα έγκειται στο να το κλιμακώσει σωστά ώστε να λειτουργεί σε συσκευές μεγέθους και ισχύος smartphone. Οπότε, ίσως το επίκεντρο των εργασιών των δύο εταιρειών είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας, ενώ η ενίσχυση των επιδόσεων έχει τεθεί σε δεύτερη μοίρα.

Ανεπίσημες αναφορές υποστηρίζουν ότι ο Exynos 2500 πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στα Galaxy S25, ενώ τα Galaxy S24 θα χρησιμοποιούν έναν ακόμα Snapdragon 8 Gen X for Galaxy. Στις προηγούμενες γενιές η Samsung ήταν αναγκασμένη να βγάζει κάθε χρόνο έναν νέο flagship Exynos για τη νέα σειρά S, αλλά τώρα μπορεί να πάρει το χρόνο της και να φτιάκει ένα πραγματικά ανταγωνιστικό SoC.

Παράλληλα, η AMD έχει περισσότερο χρόνο για να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα από αυτά της Xclipse 920 του Exynos 2200 που βασίστηκε σε RDNA 2. Από τότε, έχει κάνει ντεμπούτο η RDNA 3 και λογικά ο Exynos 2500 θα έχει GPU βασισμένη σε αυτήν την αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα αρχιτεκτονική στοχεύει σε 54% υψηλότερη απόδοση ανά watt, κάτι που είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται μια mobile GPU.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.