Το πρώην Twitter, γνωστό πλέον ως X, προκάλεσε ανησυχία μετά την ανακάλυψη ότι θα συλλέγει βιομετρικά δεδομένα, πληροφορίες σχετικά με την εργασία και την εκπαίδευση των χρηστών, και άλλα. Μια νέα πολιτική απορρήτου αποκαλύπτει ότι η X θα χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα, μαζί με άλλες προσωπικές πληροφορίες, για την εκπαίδευση των τεχνητών νευρωνικών δικτύων της.

Παρόλο που ο Elon Musk επιβεβαίωσε την αλλαγή, διαβεβαίωσε ότι θα συλλέγονται μόνο δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες και όχι ιδιωτικά μηνύματα. Η έλλειψη επικοινωνίας με την εταιρεία δυσκολεύει την κατανόηση του πλήρους σκοπού της συλλογής αυτών των δεδομένων.

Πιθανές χρήσεις των δεδομένων περιλαμβάνουν την υποστήριξη της εταιρείας στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, τη συνεργασία με την xAI (η εταιρεία του Elon Musk που επιδιώκει να κατανοήσει το σύμπαν), ή ακόμα και τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού δικτύου επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης παρόμοιου με το Linkedin.

Παρά την ανησυχία, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι τα δεδομένα των χρηστών θα πωλούνταν σε τρίτους. Στο παρελθόν, το Twitter χρησιμοποίησε κυρίως τα δεδομένα για δικό του όφελος. Ίσως, το Χ του Elon Musk να ακολουθεί την ίδια πολιτική, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει την σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και ανοίγει συζητήσεις για τον τρόπο που οι τεχνολογικές εταιρείες χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους στο πλαίσιο της ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης και της διατήρησης του απορρήτου των χρηστών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.