Ο Elon Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, μοιράστηκε μια προειδοποίηση ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το δορυφορικό ευρυζωνικό σύστημα Starlink να γίνει στόχος, καθώς είναι το μοναδικό σύστημα επικοινωνίας το οποίο δεν ανήκει στη Ρωσία και λειτουργεί πάνω από ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας.

Η προειδοποίηση από το στέλεχος ακολούθησε μια προειδοποίηση από ερευνητή ασφαλείας που αναφέρει ότι οι συσκευές που χρησιμοποιούν δορυφορικές επικοινωνίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να γίνουν «φάροι» που η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να στοχεύσει αεροπορικές επιδρομές.

Έτσι, ο Elon Musk προειδοποιεί τους κατοίκους της Ουκρανίας να χρησιμοποιούν το Starlink μόνο όταν είναι πραγματική ανάγκη και να προσπαθούν να διατηρούν την κεραία όσο πιο μακριά γίνεται από ανθρώπους και καλυμμένη με κάποιο καμουφλάζ για να αποφύγουν την οπτική ανίχνευση και τον τραυματισμό τους αν η κεραία γίνει στόχος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Mykhailo Fedorov, ευχαρίστησε για την παροχή του Starlink και δήλωσε ότι απαιτούνται γεννήτριες για να λειτουργεί το σύστημα. Ο Elon Musk απάντησε με ένα update που μείωσε τη μέγιστη κατανάλωση ενέργειας του συστήματος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.