Με έναν πύραυλο Falcon 9 της SpaceX, έφυγαν σήμερα ξημερώματα, Δευτέρα 4 Μαρτίου, τα άτομα του πληρώματος του ISS, που αποτελείται από τρεις Αμερικάνους κοσμοναύτες  και έναν Ρώσο.

Η εκτόξευση παρα λίγο να ακυρωθεί, καθώς διαπιστώθηκε μια μικρή ρωγμή στην καταπακτή του σκάφους, Crew Dragon. Οι μηχανικοί έτρεξαν να αξιολογήσουν την ρωγμή και αποφάσισαν πως δεν αποτελεί κίνδυνο για το σκάφος και το πλήρωμα, οπότε έδωσαν το πράσινο φως για την εκτόξευση και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε.

Ένας πλανήτης γεννήθηκε μέσα σε μια τεράστια κοσμική δεξαμενή νερού (βίντεο)

«Είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος και αναμένουμε ότι το κενό που δημιουργείται από αυτή τη ρωγμή θα κλείσει καθώς το υλικό θα διογκωθεί με τη θέρμανση επανεισόδου και, τέλος, βρίσκεται στην κάτω πλευρά θέρμανσης του όχημα κατά την επανείσοδο». Η ομάδα μηχανικών εδώ δηλώνει βέβαιη στην συνέχιση της αποστολής» ανέφεραν σε δήλωση τους οι μηχανικοί της αποστολής. Το ταξίδι θα διαρκέσει περίπου 16 ώρες και μέλη του πληρώματος έκαναν κάποια σχόλια ότι όλα πάνε καλά καθώς το σκάφος εγκατέλειπε τα σύνορα της Γης.

“Υπολογίσαμε ότι η τετραγωνική έκταση αυτού του ελαττώματος είναι περίπου 0,02 τετραγωνικές ίντσες [0,13 τετραγωνικά εκατοστά], που είναι λιγότερο από το μισό από αυτό που χρειαζόμαστε για να χαρακτηρίσουμε αυτό το σύστημα σαν τρύπα ή ρωγμή ή άλλα ελαττώματα”, δήλωσε η Sarah Walker, διευθύντρια του Dragon στη διαχείριση της αποστολής στο SpaceX, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε περίπου μία ώρα μετά την εκτόξευση. “Πιστεύω ότι περίπου 0,05 ίντσες [0,32 τετραγωνικά εκατοστά] είναι το όριο.”

Οι αστροναύτες του Crew-8 τώρα στο δρόμο τους προς τον διαστημικό σταθμό είναι ο Matthew Dominick της NASA (διοικητής), ο Michael Barratt (πιλότος) και η Jeanette Epps (ειδική αποστολής), καθώς και ο ειδικός αποστολών Alexander Grebenkin της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos . Όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καινούργια στο διάστημα εκτός από τον Μπάρατ, ο οποίος πραγματοποιεί την τρίτη του διαστημική πτήση. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.