Η Apple ανακοίνωσε εχθές το iOS 18, που φέρνει νέες λειτουργίες AI. Μέσα στο iOS 18 είναι και το ChatGPT, της OpenAI, ενσωματωμένο στην Siri κα αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Elon Musk.

Σύμφωνα με τον CEO των Tesla, SpaceX και X, η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI, αποτελεί παραβίαση ασφαλείας. Για αυτό τον λόγο, απειλεί με απαγόρευση των συσκευών της Apple, στις εταιρίες του, καθώς φοβάται πως κινδυνεύει η ασφάλεια των δεδομένων των εταιριών του. Μάλιστα, υποστηρίζει πως ακόμα και οι επισκέπτες με iPhone, θα πρέπει να αφήνουν τα iPhone τους στην υποδοχή, όπου θα αποθηκεύονται σε κλωβούς Faraday, ώστε να αποτρέπεται οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη μετάδοση δεδομένων.

Στη συνέχεια, άσκησε κριτική στην Apple που επέλεξε να πάει με την OpenAI για το Apple Intelligence, εκφράζοντας την απογοήτευσή του που η Apple δεν κατάφερε να δημιουργήσει την δική της τεχνητή νοημοσύνη. Επιπλέον, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την ικανότητα της Apple να προστατεύσει την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών της, από την OpenAI, καθως δεν έχει έλεγχο στο τι κάνει η εταιρία.

Η Apple έχει σχεδιάσει την ενσωμάτωση του ChatCPT, αφήνοντας τον χρήστη να επιλέξει το αν θα κάνει χρήση του. Για την ενεργοποίησή του θα πρέπει να δώσει ρητή άδεια ο χρήστης. Άλλωστε, τα AI χαρακτηριστικά που ανακοίνωσε η Apple, είναι απευθείας από το ChatGPT.

Με όλα τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης να εκπαιδεύονται και από τα δεδομένα των χρηστών, ο Elon Musk δεν έχει απαραίτητα άδικο για το iOS 18 και την Apple Intelligence. Η Apple θα φέρει ειδικούς να πιστοποιήσουν την ιδιωτικότητα των χρηστών, όμως το κοινό τους βλέπει πιο πολύ σαν πληρωμένους υπαλλήλους της Apple, παρά σαν ειδικούς.

Apple Intelligence: Όλα τα νέα AI χαρακτηριστικά που έρχονται στα iPhone και τα Mac

Με την Apple να θέλει στο μέλλον να ενσωματώσει και άλλες εταιρίες τεχνητής νοημοσύνης στο iOS, θα αφήνει στον χρήστη την επιλογή αυτής που του ταιριάζει περισσότερο. Για τους εταιρικούς χρήστες, η Apple θα προσφέρει την δυνατότητα περιορισμού των λειτουργιών του ChatGPT και του Apple Intelligence. Αυτό, από μόνο του, ρίχνει λάδι στην φωτιά σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών. Πως μπορεί η Apple να εξασφαλίσει την ασφάλεια των δεδομένων μας, όταν τα μεταβιβάζει σε εταιρίες τρίτων στις οποίες δεν έχει κανέναν έλεγχο;

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Elon Musk έχει ξεκινήσει μια δυνατή κόντρα με την Apple και όλα δείχνουν πως δεν θα σταματήσει σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.