Η Apple μόλις ανακοίνωσε το Apple Intelligence, την σουίτα ΑΙ, που θα φέρει νέα χαρακτηριστικά στα iPhone και τα Mac. Η Apple αρνείται να χρησιμοποιήσει τον όρο Artificial Intelligence, για αυτό ονόμασε την σουίτα της Apple Intelligence, που πάλι έχει αρχικά το AI.

Η Apple εδώ και καιρό είχε μείνει πίσω σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης, με εταιρίες σαν την Google και την Microsoft να παίζουν μπάλα μόνες τους σε αυτή την κατηγορία. Τώρα όμως, η Apple συνεργάζεται με την Open AI, της οποία μεγαλύτερος μέτοχος είναι η Microsoft, ώστε να φέρει όλες τις AI λειτουργίες.

Apple Intelligence στις εφαρμογές

Η Apple λέει πως η Apple Intelligence θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν πράγματα μέσα στις εφαρμογές τους. Θα επιτρέπει την διαχείριση των ειδοποιήσεων και να συντάσσει απαντήσεις σε μηνύματα και emails, όπως επίσης και σε άλλες εφαρμογές. Παράλληλα, θα κάνει περιλήψεις σε κείμενα μέσα σε εφαρμογές. Ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι η δυνατότητα συνδυασμού εφαρμογών. Για παράδειγμα, μπορούμε να ζητήσουμε να παίξει ένα αρχείο που μας έστειλαν με email, με την χρήση συγκεκριμένης εφαρμογής.

iOS 18: Ανακοινώθηκε επίσημα και είναι πιο Android από ποτέ

Βέβαια, η Apple θέλει να δώσει μεγάλη έμφαση στην ιδιωτικότητα. Για αυτό λέει πως όλες οι λειτουργίες θα γίνονται κατά βάση στην συσκευή και όχι σε κάποιον server, ώστε να παραμένουν οι πληροφορίες ιδιωτικές. Βέβαια, θα χρειαστούμε έναν Apple 17 Pro ή κάποιον Apple M επεξεργαστή, ώστε να μπορεί να τρέξει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Όταν χρειάζεται να σταλούν κάποια δεδομένα στο cloud, η Apple ισχυρίζεται πως θα πηγαίνουν σε κάτι που ονομάζεται Private Cloud. Εκεί δεν θα αποθηκεύονται τα δεδομένα που πηγαίνουν για επεξεργασία και η ίδια η εταιρία δε θα έχει πρόσβαση σε αυτά. Η Apple θα βάλει ανεξάρτητους ειδικούς να επιβεβαιώσουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Η Siri γίνεται πιο έξυπνη με την AI

Η Apple ανακοίνωσε πως οι χρήστες θα μιλάνε πιο φυσικά με την Siri, λόγω της τεχνητής νοημοσύνης, που θα έρθει με το iOS 18. Πλέον θα μπορούμε να γράψουμε στην Siri, αντί να της μιλήσουμε.

Η Siri θα μπορεί πλέον να προγραμματίσει αποστολή μηνυμάτων και να καταλάβει από τα συμφραζόμενα τι εφαρμογές θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.

Apple Intelligence Siri

Η Siri θα αποκτήσει την δυνατότητα να κάνει πράγματα μέσα στις εφαρμογές για εμάς. Για παράδειγμα θα μπορούμε να ζητήσουμε από την Siri να κάνει μια φωτογραφία πιο ζωντανή, ενώ θα μπορούμε να τις πούμε να στείλει μια φωτογραφία που βλέπουμε σε κάποια επαφή μας. Η εταιρία το ονομάζει “on-screen awareness”.

Την ίδια στιγμή η Siri θα μπορεί να αναγνωρίσει τι δείχνουν οι φωτογραφίες μας και να μας εμφανίσει αυτό που της ζητάμε. Για παράδειγμα, αν της ζητήσουμε να μας πει τις πινακίδες του αυτοκινήτου μας, θα ψάξει στις φωτογραφίες μας για να βρει αυτή που δείχνει το αυτοκίνητό μας.

Εφαρμογές και υπηρεσίες

Η Apple φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη σε πολλές από τις εφαρμογές της. Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά AI που έρχονται στις εφαρμογές της Apple.

  • Safari: Με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, ο Safari, θα υπογραμμίζει τα σημαντικά σημεία ενός άρθρου ή μιας σελίδας. Θα προσφέρει περίληψη και ένα νέο εργαλείο με το όνομα Web Eraser, που θα κρύβει σημεία μιας σελίδας που μας ενοχλούν.
  • Messages: Η τεχνητή νοημοσύνη θα προτείνει απαντήσεις για τα μηνύματά μας, ενώ η Siri θα παρέχει περίληψη στα μεγάλα μηνύματα που λαμβάνουμε. Η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει και νέα emojis, που θα δημιουργούνται στην συσκευή, ανάλογα με το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Θα είναι ξεχωριστά και η επεξεργασία θα γίνεται στην συσκευή.
  • Mail: Η εφαρμογή Mail παίρνει την λειτουργία Smart Replies, που προσφέρει γρήγορές απαντήσεις σε εισερχόμενα emails. Θα προσφέρει περιλήψεις σε μεγάλα emails και καλύτερη αναζήτηση. Η τεχνητή νοημοσύνη θα προσφέρει και κατηγοριοποίηση των emails, όπως κάνει το Gmail.
  • Photos: Η εφαρμογή των φωτογραφιών της Apple θα λάβει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, όπως την αφαίρεση αντικειμένων και ανθρώπων από τις φωτογραφίες μας. Παράλληλα θα κα΄νει πιο εύκολη την αναζήτηση φωτογαφιών, αφού θα αναγνωρίζει το περιεχόμενό τους. Θα υπάρχει και η δυνατότητα να δημιουργήσουμε σύντομα βίντεο, περιγράφοντας μια ανάμνησή μας. Η εφαρμογή θα παίρνει φωτογραφίες μας και βίντεο, ώστε να δημιουργήσει το τελικό αποτέλεσμα.
  • Apple Music: Η εφαρμογή μουσική θα πάρει κάποια χαρακτηριστικά AI. Θα δημιουργεί playlists για εμάς, ενώ θα προσφέρει καλύτερες μεταβάσεις ανάμεσα στα τραγούδια.
  • Notes: Με τις τελευταίες προσθήκες τεχνητής νοημοσύνης, το Notes θα επιτρέπει την ηχογράφηση απευθείας στην εφαρμογή, με την ταυτόχρονη μετατροπή του ήχου σε κείμενο. Μέσα από την εφαρμογή Notes θα μπορούμε να λύσουμε μαθηματικά προβλήματα, καθώς αποκτάει μεγαλύτερο εύρος εξισώσεων που μπορεί να λύσει. Η εφαρμογή θα προσφέρει και εδώ περιλήψεις και δημιουργία key points, τόσο σε κείμενο όσο και σε ηχογραφήσεις.
  • Voice Memos: Παρόμοια με το Notes, θα δημιουργεί περιλήψεις και θα μετατρέπει σε κείμενο τις ηχογραφήσεις μας
  • Ειδοποιήσεις: Η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει περίληψη των ειδοποιήσεών μας, ενώ τα μηνύματα που θα θεωρεί σημαντικά, θα τα εμφανίζει πρώτα στις ειδοποιήσεις.
  • Image Playground app: Μια εφαρμογή για την απεριόριστη δημιουργία εικόνων, με generative AI. Θα ενσωματώνεται σε εφαρμογές όπως τα μηνύματα και άλλες εφαρμογές της Apple.

Είναι επίσημο! Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν σε iOS 18

Για την Apple Intelligence θα πρέπει να περιμένουμε τον ερχομό του iOS 18 τον Σεπτέβριο, ενώ δεν θα είναι όλες οι λειτουργίες αμέσως διαθέσιμες, καθώς θα κυκλοφορούν σταδιακά, όσο τις ετοιμάζει η Apple.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.