Η MediaTek παρουσίασε τον Dimensity 9300 προσφέροντας τους αποκλειστικά ισχύ και ούτε έναν πυρήνα χαμηλής απόδοσης. Συγκεκριμένα, το SoC έχει τέσσερις Cortex-X4 και τέσσερις Cortex-A720. Τώρα, έχουμε νεότερα για τον διάδοχο του επεξεργαστή, τον MediaTek Dimensity 9400, που από ότι φαίνεται θα ακολουθήσει τα χνάρια του προκατόχου, περίπου.

Ο γνωστός leaker του κινέζικου κοινωνικού δικτύου Weibo, Digital Chat Station, αναφέρει ότι το επερχόμενο οκταπύρηνο SoC δεν θα έχει τέσσερις Cortex-X, αλλά θα στοχεύει πάλι στις επιδόσεις και μόνο. Οπότε, ίσως δούμε τρεις Cortex-X5 και πέντε Cortex επιδόσεων; Πολύ πιθανό, αφού οι πυρήνες παραμένουν οκτώ. Αυτά όμως δεν είναι όσα μάθαμε.

Σύμφωνα με τον leaker, ο MediaTek Dimensity 9400 θα βασίζεται στη N3 πλατφόρμα της TSMC και ο σχεδιασμός με επίκεντρο της επιδόσεις θα του επιτρέψει να ξεπεράσει τον Snapdragon 8 Gen 4, από κάθε άποψη. Μένει να περιμένουμε την ανακοίνωση και φυσικά τα πρώτα benchmarks των δύο SoC.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.