Εχθές η MediaTek ανακοίνωσε τον Dimensity 9300 για να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3. Τα δύο chips παρουσιάζουν τρομερές επιδόσεις και ενεργειακή απόδοση, πάρα τις ανησυχίες που είχαμε λόγω τις μείωσης των πυρήνων ενεργειακής απόδοσης του 8 Gen 3 και την ολική αφαίρεσή τους στον Dimensity 9300. Με αρχιτεκτονική στα 4nm, τα δύο chips δείχνουν τα δόντια στους την διαχείριση ενέργειας. Τώρα, όλα δείχνουν πως ο Dimensity 930, χωρίς κανέναν πυρήνα ενεργειακής απόδοσης, τα πηγαίνει καλύτερα σε θέματα κατανάλωσης.

Ο Dimensity 9300 διαθέτει έναν βασικό πυρήνα ARM Cortex-X4 χρονισμένο στα 3,25 GHz, τρεις ακόμη πυρήνες Cortex-X4 στα 2,85 GHz και τέσσερις μεσαίους πυρήνες Cortex-A720 στα 2,0 GHz. Από την άλλη πλευρά, το Snapdragon 8 Gen 3 έχει έναν πυρήνα Cortex-X4 χρονισμένο στα 3,30 GHz, τρεις πυρήνες Cortex-A720 στα 3,15 GHz, δύο ακόμη πυρήνες Cortex-A720 στα 2,96 GHz και δύο Cortex-A520 στα 2,96 GHz και δύο Cortex-A520 στα 3,15 GHz.

Σε δοκιμές, ο Mediatek Dimensity 9300 πέτυχε καλύτερη διαχείριση ενέργειας από τον Snapdragon 8 Gen 3. Συγκεκριμένα, πέτυχε τις ίδιες επιδόσεις, με 33% χαμηλότερη κατανάλωση. Στην ίδια κατανάλωση, οι επιδόσεις του Dimensity 9300 ήταν κατά 10% καλύτερες. Την ίδια κατάσταση βλέπουμε και σε θέματα GPU, με τον Dimensity 9300 να έχει καλύτερη κατανάλωση ενέργειας.

dimensity 9300 ενεργειακή απόδοσηΣτο κομμάτι των επιδόσεων, ο MediaTek 9300 φαίνεται να κερδίζει μέχρι και το iPhone 15 Pro Max, στο multicore του Geekbench 6. Αυτό ήταν και το αναμενόμενο, με την νέα αρχιτεκτονική “All Big Core”, που χρησιμοποιεί όλους τους πολύ δυνατούς πυρήνες ταυτόχρονα, όταν αυτό χρειάζεται. Από την άλλη όμως, η κατανάλωσε σε κατάσταση αδράνειας της συσκευής, ήταν ελαφρώς αυξημένη, αφού δεν υπάρχουν οι μικροί πυρήνες για καλύτερη αυτονομία σε αδράνεια.

 

Για τις πιο χαλαρές διεργασίες, ο Dimensity 9300 είναι κάπως υπερβολή, που οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωση. Αυτές οι δοκιμές πιθανότατα διεξήχθησαν σε ελεγχόμενο περιβάλλον χρησιμοποιώντας συσκευές προπαραγωγής. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη εάν η ρύθμιση δοκιμής είχε θερμικά όρια. Εάν όχι, το τσιπ θα μπορούσε να τα δώσει όλα και να αποδώσει στο μέγιστο της ικανότητάς του χωρίς περιορισμούς. Η απόδοση στην πραγματική ζωή μπορεί να μην είναι η ίδια όπως είδαμε σε αυτά τα αποτελέσματα.

dimensity 9300 ενεργειακή απόδοση

Στα νωρίτερα στάδια ανάπτυξης του Dimensity 9300 είχαμε μάθει πως υπήρχαν προβλήματα με τις θερμοκρασίες, ειδικά όταν δούλευε στο 100%. Μέχρι να δούμε συσκευές παραγωγής, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η εταιρία κατάφερε να το διορθώσει, καθώς και το αν θα έχει μεγάλη απώλεια των επιδόσεων, λόγω throttling.Το μόνο σίγουρο είναι πως ο χρόνος θα δείξει, όταν δούμε τις πρώτες συσκευές με τον Dimensity 9300 να φτάνουν στα χέρια των πρώτων reviewers. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα, θα δούμε το vivo X100 Pro να ανακοινώνεται για την αγορά της Κίνας, οπότε θα έχουμε τις πρώτες μετρήσεις πολύ σύντομα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Techmaniacs.gr, καθώς θα σας μεταφέρουμε άμεσα όλες τις πληροφορίες από το νέο κτήνος της MediaTek. Θα είναι η πρώτη φορά που θα ξεπεράσει όλα τα chips του ανταγωνισμού; Ίσως!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.