Ο Άρης βομβαρδίζεται κυριολεκτικά. Με τους επιστήμονες να αναφέρουν ότι στον Άρη οι μετεωρίτες πέφτουν πέντε φορές περισσότερες φορές από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα, σε μια έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Astronomy.

Vodafone Unlimited9: Απεριόριστα δεδομένα για 9 μήνες – Η διαδικασία!

Αυτό καθιστά τις συγκρούσεις στον Κόκκινο Πλανήτη ένα καθημερινό φαινόμενο. Ένας κρατήρας πλάτους 8 μέτρων σχηματίζεται σχεδόν κάθε μέρα, ενώ ένας κρατήρας πλάτους 30 μέτρων περίπου μία φορά το μήνα.

Προηγούμενες εκτιμήσεις για αυτές τις συγκρούσεις στον Άρη προέρχονταν σε μεγάλο βαθμό από τη μελέτη εικόνων κρατήρων και από σκάφη που βρίσκονταν στην επιφάνειά του Όμως, σεισμικά δεδομένα  έδειξαν ότι αντικείμενα προσκρούουν τακτικά στην επιφάνεια.

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι συγκρούσεις επηρεάζουν τον Άρη είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική εξερεύνηση από ανθρώπους και ρομπότ. Οι συγκρούσεις αφήνουν νέους κρατήρες, περίπου κάθε μέρα. Παράλληλα, ο Άρης είναι ένας αφιλόξενος κόσμος σήμερα. Ο πλανήτης είναι 1.000 φορές ξηρότερος από την πιο ξηρά έρημο της Γης. Έχει αυξημένο περιβάλλον ακτινοβολίας και παρέχει ελάχιστη προστασία από την ακτινοβολία των ηλιακών καταιγίδων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.