Η Nvidia πρόσφατα ανακοίνωσε τον νέο Tegra X1, έναν πανίσχυρο επεξεργαστή που έρχεται να αντικαταστήσει τον περσινό Tegra K1. Όπως είχαμε δει όταν ανακοινώθηκε, ο Tegra X1 είναι το πιο προηγμένο SoC που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα για φορητές συσκευές. Σύμφωνα με το Fudzilla, μία από τις πρώτες συσκευές που θα φοράει το εν λόγο επεξεργαστή, θα είναι tablet της ίδιας της Nvidia κι πιο συγκεκριμένα ο διάδοχος του Nvidia Shield Tablet.

tegra-x1-a-710x437

Το Shield Tablet 2 πιθανότατα να ανακοινωθεί στις 17 Μαρτίου, μπορεί όμως και λίγο νωρίτερα. Εκτός από τον Tegra X1, δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά που θα προσφέρει. Ωστόσο η Nvidia, μάλλον θα κρατήσει τις 8 ίντσες και την LTE συνδεσιμότητα του τωρινού μοντέλου, κι αν κρίνουμε και την πρόσφατη του αναβάθμιση σε Android Lollipop, είναι σίγουρο πως το νέο θα έρθει με την τελευταία έκδοση προ εγκατεστημένη.

Ο Tegra X1, να υπενθυμίσουμε πως έρχεται με 8 πυρήνες στα 64Bit και μια Maxwell GPU στους 256 πυρήνες για τα γραφικά, που θα κάνουν το νέο Shield Tablet ένα τέρας επιδόσεων.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.