Η NVidia θα κυκλοφορήσει το πρώτο 64bit ARMv8 chip, με πυρήνα Denver, στο δεύτερο μισό του 2014. Η εταιρία σκοπεύει να το δώσει στην αγορά σαν δεύτερης γενιάς Tegra K1 που θα έρχεται με την εντυπωσιακή GPU των 192 πυρήνων, Kepler SMX graphics. Ο επεξεργαστής θα είναι διπύρηνος 64bit Denver.

nvidia logan

Η NVidia με τον Denver μπαίνει στο κλαμπ των 64bit. Ο πυρήνας Denver ανακοινώθηκε πρώτη φορά στην CES 2011 και περιμέναμε να τον δούμε αρκετά αργότερα. Η NVidia όμως κατάφερε να τον ολοκληρώσει πιο νωρίς και έτσι θα μπορεί να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό.

Οι νέοι επεξεργαστές θα τρέχουν στα 2.5GHz, ενώ από θέμα αρχιτεκτονικής θα είναι αρκετά κοντά στους Cyclone τις Apple. Ο Denver θα είναι ARM v8 chip με εύρος εντολών 7, ενώ οι Cortex-A15 έχουν 3. Επίσης το νέο chip της NVidia θα έρχεται με 128Κ/64Κ L1 cache.

Από ότι φαίνεται λοιπόν, η NVidia θα χρησιμοποιήσει το όνομα TegraK K1 για τους 32bit επεξεργαστες στο πρώτο μισό του 2014, ενώ με το ίδιο όνομα θα κυκλοφορήσει και τους 64bit επεξεργαστές στο δεύτερο μισό. Και οι δύο θα έχουν 192 CUDA Kepler πυρήνες. Αυτό σημαίνει πως πολύ σύντομα έρχονται και τα 64bit Android smartphones και tablets.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.