Δεν θα ήταν υπερβολή κάποιος να εκφράσει την άποψη, πως δεν υπάρχει κάποιος launcher στο Android τόσο δημοφιλής όσο ο Nova Launcher. Τον χρησιμοποιώ χρόνια ολόκληρα, είναι ιδιαίτερα ελαφρύς και το κυριότερο δεν τρώει την μπαταρία.

Ο Nova Launcher 7 όμως αποτελεί μια σημαντικά ανανεωμένη έκδοση σε σχέση με τις προηγούμενες. Στη πραγματικότητα ο launcher δέχεται τις περισσότερες αλλαγές από την εποχή του Android Nougat.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στον Nova Launcher 7 έχει να κάνει με την αίσθηση που αφήνει. Είναι ακόμη πιο γρήγορος σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις, όχι ότι θα καταλάβεις ιδιαίτερη διαφορά, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να το δοκιμάσεις και εσύ ο ίδιος για να το καταλάβεις. Είναι αδύνατο να κατανοηθεί κάτι τέτοιο μέσα από ένα άρθρο. Και μια σημαντική σημείωση εδώ, να δοκιμάσεις αν θέλεις μια έκδοση μεγαλύτερη από τον Nova Launcher 7.0.10, ειδάλλως θα χάσεις την επιλογή για το οριζόντιο συρτάρι εφαρμογών.

Αν θέλεις να τοποθετήσεις widgets στην homescreen της συσκευής σου, τώρα είναι ακόμη πιο εύκολο. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του ολοκαίνουργιου quick-access window. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να πιέσεις παρατεταμένα σε κάποιο κενό της homescreen και στη συνέχεια να κάνεις swipe προς τα κάτω, όπου θα σου εμφανιστούν όλα τα widgets που μπορείς να τοποθετήσεις στη homescreen.

Ένα νέο Search section έχει προστεθεί εντός του Nova Launcher 7 που σου επιτρέπει να αλλάξεις τον default search provider όταν χρησιμοποιείς τα ενσωματωμένα Nova search widgets. Μπορείς να προσθέσεις τρίτους search clients όπως η DuckDuckGo.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα για όσους τρέχουν Android 10 ή κάποια νεότερη έκδοση, είναι ότι η εν λόγω έκδοση παίζει πολύ καλά και με τα gesture navigation. Και καθώς όλο και περισσότερες συσκευές προσθέτουν υποστήριξη για αυτόν τον τύπο της πλοήγησης, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι ο Launcher πλέον τα υποστηρίζει πλήρως και το κυριότερο σωστά.

Επιπροσθέτως έχουμε ένα νέο layout εικονιδίων των φακέλων, το αποκαλούμενο radial. Τα ομαδοποιεί σε κυκλικό σχήμα και στη συνέχεια σου προσφέρει ένα μικρό animation περιστροφής όταν πιέζεις για να επεκτείνεις τον εν λόγω φάκελο εφαρμογών.

Με περισσότερες επιλογές όσον αφορά τα εικονίδια των φακέλων, σου προσφέρονται ακόμη περισσότερες επιλογές όσον αφορά τα pop up menu με τον Nova Launcher 7. Μπορείς να ενεργοποιήσεις περισσότερες επιλογές, όταν πιέζεις και κρατάς πατημένο ένα εικονίδιο εφαρμογής με τη νέα δυνατότητα να μπορείς να αποθηκεύσεις το APK αρχείο στον εσωτερικό χώρο, σε περίπτωση για παράδειγμα που θέλεις να μοιραστείς μια εφαρμογή με κάποιον αργότερα.

Όλα αυτά, είναι μερικά μόνο από τα νέα features, καθώς θα προστεθούν όλο και περισσότερα σε επόμενες εκδόσεις beta. Οι μεγαλύτερες αλλαγές ωστόσο είναι under the hood όπως το λένε και ξένοι συνάδελφοί μας και θα βελτιώσουν την καθημερινή εμπειρία συνολικά.

Όσοι θέλουν να τον κατεβάσουν μπορούν να μπουν στο επίσημο κανάλι του στο Nova Discord. Θα πρέπει να πραγματοποιήσεις εγγραφή για να εισέλθεις και να κατεβάσεις το APK αρχείο, το οποίο στη συνέχεια θα μπορείς να το κάνεις sideload στη συσκευή σου. Μπορείς να βρεις τον server του Nova launcher στο Discord εδώ και αν βαριέσαι να  το κάνεις, έχουμε ανεβάσει το αρχείο στην υπηρεσία 1fichier.com για να  κατεβάσεις την τελευταία και πιο πρόσφατη beta έκδοση Nova 7.0.15 (direct download link).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.