Το αναπόφευκτο ξεκινά. Το Netflix μόλις ανακοίνωσε πότε θα ξεκινήσει να χρεώνει τους συνδρομητές στις ΗΠΑ για το password sharing. Σε μια επιστολή προς τους επενδυτές με ημερομηνία 18 Απριλίου, η γνωστή υπηρεσία streaming ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να διαθέτει το επί πληρωμή password sharing στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου αυτής της χρονιάς.

Η υπηρεσία αναφέρει ότι πλέον έχει περισσότερους επί πληρωμή συνδρομητές στον Καναδά, από ότι είχε πριν ξεκινήσει το επί πληρωμή password sharing. Αναμένει βέβαια μια πτώση της συνδρομητικής βάσης μόλις ισχύσουν τα μέτρα στις ΗΠΑ, ωστόσο μακροπρόθεσμα ελπίζει σε αύξηση εσόδων λόγω ότι όλο και περισσότεροι χρήστες που μοιράζονταν το λογαριασμό τους θα δημιουργήσουν είτε τους δικούς τους λογαριασμούς είτε θα προσθέσουν νέα μέλη πληρώνοντας κάποιο αντίτιμο.

Με το password sharing ενεργό, οι λογαριασμοί που θα προστίθενται στον κύριο Netflix λογαριασμό θα έχουν το δικό τους προφίλ, τις δικές τους προτάσεις περιεχομένου, το login ID και το password. Δεν θα μπορέσεις να προσθέσεις περισσότερους από δυο λογαριασμούς σε έναν κύριο λογαριασμό.

Όσοι χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό θα μπορέσουν να μεταφέρουν το προφίλ τους σε ένα νέο επί πληρωμή λογαριασμό σε περίπτωση που δεν θέλουν να μοιραστούν έναν λογαριασμό. Οι προτάσεις, το ιστορικό θέασης, τα αποθηκευμένα παιχνίδια κ.α  αυτόματα θα μεταφερθούν στο νέο τους λογαριασμό.

Παράλληλα θα αρχίσουν να υφίστανται και άλλοι περιορισμοί. Συγκεκριμένα, οι χρήστες θα πρέπει να ρυθμίσουν μια κύρια τοποθεσία. Και θα έχουν να συνδέονται στο Netflix app από το δίκτυο του σπιτιού τους κάθε 31 ημέρες αλλιώς ο λογαριασμός τους θα μπλοκαριστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.